AFSTEMNINGEN ER SLUT


RASMUS FALK – MOD ESBJERG:
Rasmus Falk og Rasmus Festersens samarbejde ved 2-1-målet mod Esbjerg i efteråret vækker minder om Dwight Yorke og Andy Cole, da de huserede i Manchester Uniteds angreb i slutningen 1990’erne. Indbyrdes forståelse og lynhurtige fødder bringer Rasmus Falk i en god scoringsposition, og at han så afslutter, som han gør – med et delikat chip – er bare med til at gøre målet endnu mere specielt. Fem fantastiske sekunder på TRE-FOR Park for OB’s fans og for fodboldelskere generelt.

JOHAN ABSALONSEN – MOD FC MIDTJYLLAND:
Det kræver både kløgt og god teknik at afslutte, som Johan Absalonsen gør mod de forsvarende mestre fra FC Midtjylland i sommeren 2015. I en situation, hvor mange ville have afsluttet med fuld power, vælger Absalonsen den elegante – og svære - løsning: Den beherskede inderside. Træffet er perfekt og får detaljen til at se legende let ud. Det er den ikke. Tværtimod. En flot og anderledes scoring af Johan Absalonsen.

MORTEN NORDSTRAND – MOD FC KØBENHAVN:

På højeste niveau scores der kun sjældent mål på saksespark. Når det sker, går det verden rundt. Det gjorde Morten Nordstrands saksesparksmål for AGF mod F.C. København også – ganske fortjent. Med den største selvfølgelighed og med stor ynde stiger Nordstrand til vejrs i F.C. Københavns felt, og med et saksespark, der udført på den måde, ser så ligetil ud, sikrer han AGF det ene point. En sublim scoring, som AGF’s (og F.C. Københavns) fans ikke glemmer foreløbig.

ERIK SVIATCHENKO – MOD FRANKRIG:
Det danske landsholds måltørke i efteråret 2015 kom til en seværdig ende, da indskiftede Erik Sviatchenko sparkede bolden i hjørnet i venskabskampen mod Frankrig i Parken. Med en god kropsfinte og et effektivt temposkift sætter den danske forsvarsspiller sin franske modstander af, og den efterfølgende afslutning fås ikke bedre. Et fremragende langskudsmål, der viser, at Erik Sviatchenko er mere end en dygtig og stærk duelspiller.
DANSK BOLDSPIL-UNION