AFSTEMNINGEN ER SLUT

EDANS AFSTEMNINGEN ER SLUT

Benny Würtz, Würtz Extemp
Benny Würtz, Würtz Extemp
Benny Würtz har udviklet konceptet, hvor unge nyledige akademikere kombinerer praktikophold i en fodboldklub og virksomhed med en lederuddannelse i en periode på 14 uger. Nationale medier og politikere viste straks interesse for projektet, der fra start havde resultaterne med sig. Således var seks ud af ti arbejdsledige akademikere i job senest tre måneder efter pilotprojektets afslutning. Benny Würtz og DBU København har med ELI-konceptet udviklet et unikt beskæftigelsesinitiativ, der skaber samarbejde på tværs af mange forskellige interessenter med fodbolden og foreningskulturen som omdrejningspunkt. 


Kamilla Kjeldsen, formand for Tranekær/Tullebølle IF
På Langeland, hvor Tranekær/Tullebølle IF hører hjemme, bor mange unge asyldrenge på de lokale asylcentre. Kamilla Kjeldsen har egenhændigt taget initiativ til at tilbyde dem fodboldtræning i klubben, hvor hun selv fungerer som træner for dem. Det gør hun på trods af sprogmæssige barrierer og det faktum, at drengene ikke er vant til at opleve kvinder i en rolle, som den Kamilla påtager sig. At de færdes i en fodboldklub med de formelle såvel som uskrevne regler, der gælder, hjælper desuden drengene til at forstå dansk (forenings)kultur og normer.


Projekt fodbold for sjov: "Voksne mænd kan også drible" 
Diabetesforeningen, Hjerteforeningen, Åkirkeby idrætsforening, Bornholms hospital og DBU Bornholm har skabt en unik mulighed til en sårbar målgruppe af mandlige borgere med kroniske sygdomme ved at tilbyde en forebyggende og behandlende metode om sund livsstil i en lokal idrætsforening. Med fodbold som metoden blev partnerskabet iværksat. En af motivationsfaktorerne for deltagerne er de synlige resultater på forbedringer af blodsukkertal, vægttab og for mindskning på brugen af anden medicin.

DANSK BOLDSPIL-UNION