I lære som professionel fodboldspiller

Det er nok de færreste unge, der sætter sommerferie lig med aktiv træning på fodboldbanen.

Men selv om sommerferien er gået i gang har i alt 972 unge teenagere med fodbolddrømme i år valgt at benytte sig af muligheden for at prøve og leve som en professionel fodboldspiller i fire dage på en af DBUs 21 fodboldcamps, der melder alt udsolgt. Det giver det desuden højeste antal deltagere nogensinde. Sidste år deltog 912 unge fordelt over 20 fodboldcamps.
 
Deltagerne, der er mellem 13 og 16 år, træner, lever og bor som professionelle fodboldspillere i en "træningslejr" med tre overnatninger over fire dage i sommerferien. Dermed bliver både det sociale med kammeraterne og fodboldtræningen på græsset sat i højsæde på fodboldcampen.

Hovedvægten af indholdet er lagt på den taktiske træning, med fokus på opspil og pasningsspil samt forsvarsspil. Det er autoriserede instruktører og specielt udvalgte trænere, der står for træningen, som omfatter flere træningspas om dagen. Nøjagtigt som i en professionel klub. Udover den praktiske træning er der også teorimoduler.

DBU samarbejder i år med Arla Foods om sund kost på fodboldcamps. Dette samarbejde indebærer, at Arla Foods i samarbejde med DBU har udarbejdet en sund kostplan for deltagerne og herudover leverer morgenmadsprodukter til alle camps.

DBUs Fodboldcamps er en overbygning til den traditionelle DBUs Fodboldskole, og der kan være op til 48 deltagere på hver camp af grupper på 12. Skolerne afholdes i år imellem uge 28-32. I alt fire fodboldcamps sparkes i gang i denne uge.

Se hvor der er skoler her
 
Af: Pia Schou Nielsen - 09. juli 2007, 02:42

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første