EM-nederlag til U19

Danmarks Uffe Bech havde flere gode gennembrud mod de stærke grækere

Høj sol, sommervarme og et flot græstæppe på Gentofte Stadion var rammerne om dagens afgørende kamp om kvalifikationen til UEFA U19-EM 2012. Begge hold kunne gå på banen som ubesejrede, Danmark dog med bedre målscore end de græske gæster, hvilket betød, at de danske drenge kunne nøjes med uafgjort, mens grækerne skulle bruge 3 point.

Omvendt var det et dansk hold med hele fem spillere, der sad ude med skader eller karantæner, og dermed havde Danmark reelt kun to indskiftningsmuligheder i dagens kamp, en målmand og en markspiller.

Første halvleg var fra start meget lige, og begge hold viste i glimt gode offensive takter.

I det 9. minut kom det første gennembrudsforsøg fra danskernes teknisk stærke Uffe Bech. Desværre uden kvalificeret afslutning på det efterfølgende hjørnespark.

I det 22. minut var det igen Uffe Bech, der var på spil. Denne gang rundede den hurtige spiller to græske forsvarsspillere og fik frispark lige uden for feltet. Igen misbrugte det danske hold desværre muligheden på dødbold.

Kort efter er Danmark igen farlige på et flot hovedstød af Andreas Cornelius, men grækerne lukker, trods overtal i danske chancer, halvlegen med et godt skudforsøg efter flot opspil. Måske et varsel om græsk storoffensiv i 2. halvleg.

Græsk overtag

Der var nemlig kun spillet få minutter af 2.halvleg, før Grækenlands hurtige 11’er, Loannis Gianniotas, bragte Grækenland i front med en flot 1-0 scoring. Gianniotas modtog bolden på kanten af feltet og udplacerede flot det danske forsvar og Jakob B. Jensen i det danske mål.

Grækerne overtog herefter initiativet og trods et fint dansk forsøg i det 55. min, var det minuttet efter de blå, der igen kunne strække armene i vejret, da Charalampos Mavrias med et flot langskudsmål bragte føringen på 2-0 til stor jubel for den græske delegation.

Det danske hold kæmpede for en reducering, men grækerne havde det fysiske overskud og satte sig på kampen. Især Gianniotas havde flere farlige gennembrudsforsøg, mens danskernes farligste forsøg kom på frispark fra Christian Nørgaard i det 68. minut.

Trods dansk fight til det sidste kunne Grækenland glæde sig over billetten til EM i Estland. Og det var da også et skuffet dansk hold, der måtte forlade banen.

God indstilling – stort potentiale

”Grækerne kommer godt ud til anden halvleg. De spiller med flere kræfter og har et fysisk overskud. De var hurtigere på bolden, end vi var, så det er nok udslagsgivende for kampen. Selvom vi ikke har meget at gøre med fra bænken, så prøver vi på at komme tilbage i kampen. Spillerne arbejdede hårdt gennem hele kampen, og jeg er tilfreds med deres indstilling, men spillet kunne have været bedre,” sagde U19-landstræner Per Andersen efter kampen.

”Turneringen har levet op til mine forventninger. Jeg vidste, at det ville blive utrolig svært, specielt mod Tyrkiet og Grækenland. Jeg følte, det var en meget lige gruppe,” fortalte landstræneren og glædede sig samtidig over det store potentiale, der er i truppen.

”Der er flere af drengene, der allerede har optrådt i Superligaen, og selvom man ikke lige kvalificerer sig – hvilket er meget, meget svært for en lille nation som Danmark – så tror jeg på, at der er flere af de her spillere, der vil komme til at gøre sig gældende i Superligaen. Vi har et rigtig godt talentpotentiale i forhold til, at vi er et lille land.”

Kampen var finalen i puljespillet, men det var også Per Andersens afskedskamp efter 30 år som ungdomslandstræner. Dette var dog ikke noget, der fyldte meget i trænerens tanker kort efter kampen.

”Jeg har haft fuld fokus på turneringen, og at det hele skal fungere optimalt. At det nu er slut, er ikke noget, jeg spekulerer på nu. Det kommer nok i de kommende dage. Her og nu har jeg følelsen af, at vi har tabt en fodboldkamp,” sluttede den sympatiske træner.

Se statistik for kampen på UEFA.com. I dagens anden kamp i puljen tog Tyrkiet tredje pladsen foran Cypern. Tyrkerne fik en sejr på hele 5-0 på Brøndby Stadion.

 

Af: Lise Daugaard - 28. maj 2012, 17:49

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første