EM-forberedelsen starter og slutter med Spanien

DBU har netop fået lagt sidste hånd på programmet for det danske kvindelandshold frem mod sommerens deltagelse ved EM-slutrunden i Sverige. Første test er mod Spanien tirsdag den 12. februar i Madrid.

Jubel efter EM-kvalifikationen var en realitet. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


Hele imponerende tre samlinger og otte landskampe kan de danske EM-piger se frem til inden det for alvor går løs i åbningskampen mod Sverige på Gamla Ullevi i Gøteborg den 10. juli.

”Programmet frem mod EM er vel tæt på optimal. Vi har fået lagt mange kampe ind og kampe mod meget kvalificerede modstandere – både på Algarve, men også de hold vi møder uden for turneringen i Portugal. De er alle deltagere ved EM, og er valgt ud fra at være så hård og kvalificeret modstand som muligt. Og det er jeg glad for er lykkedes,” lyder det fra den danske landstræner, Kenneth Heiner Møller om forberedelsesprogrammet, der altså netop er offentliggjort.

”Vi påbegyndte arbejdet med vores EM-forberedelse allerede for et års tid siden, og har mødt stor opbakning og samarbejdsvilje fra både klubberne og Kvindedivisionsforeningen. Det sammenholdt med de mange FIFA-kampdatoer, der ligger her i foråret har gjort det muligt at lægge så godt et program.”

Åbner forberedelsen mod Spanien

Og Danmark åbner altså ’ballet’ med en kamp ude mod Spanien i Madrid på Las Rozas allerede tirsdag den 12. februar. En kamp og et hold, som den danske landstræner Kenneth Heiner-Møller glæder sig til at skulle møde:

”Jeg har set dem spille to gange mod Skotland, og Spanien er et meget fascinerende hold. Kulturmæssigt ligner de det spanske herrelandshold rigtig meget, og spiller på samme måde. Mange små spillere, de er rigtig dygtige på bolden og fantastiske individuelle spillere. Vi skal være rigtig dygtige en mod en for at matche dem. En kamp og en modstander, jeg glæder mig meget til at møde.”

Og selv om der altså stadig er en del måneder til udtagelsen af EM-truppen er den danske landstræner allerede i gang med at skabe kernen i EM-truppen, der vil bestå af 23 spillere:

”Vi udtager 18 spillere til kampen mod Spanien og de 18 spillere forventer jeg også er blandt de 23 spillere, der skal med til EM. Så tager vi igen 23 spillere med til Algarve Cup. Der kan altid komme skader eller lignende, så derfor skal alle spillere også være klar og kunne gå ind og udfylde deres rolle på holdet. Så det er godt at få overblik over bredden i truppen – senest også med vores tur til Brasilien,” slutter Heiner-Møller.

Se truppen mod Spanien her

Udover Spanien i februar spiller holdet fire kampe mod Tyskland, Norge og Japan, samt en placeringskamp ved den traditionsrige Algarve Cup i marts. I april møder Danmark på hjemmebanen henholdsvis Holland og Rusland, mens holdet slutter EM-forberedelsen af med to hjemmekampe mod Island og igen Spanien i slutningen af juni.

Se programmet for 2013 her

Af: Pia Schou Nielsen

18. januar 2013, 10:57

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer: