Talentudvikling i DBU

2018_U17 testkamp mod Malmös U19

Formål med DBU’s Talentcentre U13-U15:
At udvikle, udvælge og matche spillere, så de på sigt kan begå sig på højeste nationale og internationale niveau.

Udtagelsesprocedure for spillere til DBU’s U15 Talentcentre:

For at finde en ny årgang til DBU’s talentcentre (U15) er der pr. 01.08.2018 oprettet seks nye Talentcentre, hvor der i alt afholdes otte 1-dagssamlinger for U13 spillere og otte 1-dagssamlinger for U14 spillere. De seks talentcentre er placeret følgende seks steder i Danmark:

Støvring IF
ØBG, Silkeborg
Rødding IF
Tommerup BK
Sørø IF ”Freja”
Ballerup-Skovlunde Fodbold


I U13 året og halvdelen af U14 året udgøres Talentcentrene af spillere fra DBU’s B & T licensklubber samt klubber udenfor licenssystemet. I det sidste halvår som U14 årgang indtræder spillere fra DBU’s A-licensklubber på de seks Talentcentre. U13 og U14 spillerne følges tæt på DBU Talentcentret - ligesom de løbende vurderes på klubholdet. I samarbejde med DBU’s licensklubber er der en tæt dialog omkring spillerens udvikling. Ved afslutningen af U14 året vurderes spillerne i relation til deltagelse på DBU’s to U15 Talentcentre som er placeret i hhv. Vildbjerg (VEST) og Ballerup (ØST).

På U15 talentcentre er der i alt placeret 6 årlige 2-dagssamlinger frem i mod juni måneds årlige U15 træf, hvor bruttogruppen til U16-landsholdet udtages. Derudover afholdes der fire særskilte futuresamlinger henover U15 året, som specielt tilgodeser spillere udfra fysisk størrelse og/eller med fødselsdato i 3. og 4. kvartal.


Hvad kigger DBU efter?
Spillernes færdigheder vurderes indenfor de fire hovedområder, således at vi får kortlagt spillernes
spidskompetencer indenfor et eller flere af disse hovedområder: Taktisk, mentalt, teknisk og fysisk.

Indenfor de fire hovedområder er de mest centrale begreber for os i DBU:

S – Spilintelligens
A – Attitude
T – Teknik
S – Speed