Sådan spiller du

Børnefodbold

Har du og din klub en holdning?

0 anbefalinger

Det og mange andre spørgsmål stilles i en Holdnings-DVD, som blev sendt ud til alle landets fodboldklubber i starten af februar 2008. En DVD, som er blevet vist på årsmøder og delegeretmøder rundt om i landet, og som passende har overskriften – ’Har du en holdning?’

Se nyhed 'Hvor går grænsen?'

DBUs Fairplay udvalg og DBUs Breddedommergruppe har i det seneste år kørt en kampagne, der skal medvirke til at fodboldkampe på alle niveauer i Danmark afvikles i en god og sportslig atmosfære med fokus på fairplay.

DVD’en og kampagnen er målrettet alle danske fodboldklubber, og indeholder ud over kommentarer fra trænere, dommere, spillere og ledere på alle niveauer i dansk fodbold, en lang række klip, der viser både gode og mindre heldige eksempler på, hvordan man fra kampene i de yngste rækker til landsholdet behandler hinanden på og omkring fodboldbanen.

 
Det er vores håb, at DVD’en og det debathæfte, der sendes ud sammen med DVD’en, vil danne baggrund for, at I som klub vil tage nogle gode diskussioner/debatter om klubbens holdninger til, hvordan fodboldkampe på alle niveauer skal afvikles i jeres klub i et trygt og tolerant fodboldmiljø, hvor der er en naturlig respekt for hinanden - både på og uden for banen. 

Tanken er at give jer klubledere et aktivt redskab og dermed skabe en ramme for en debat i klubben om, hvordan man kan/skal/bør opføre sig, når man er en del af en fodboldkamp – det gælder tilskuere, ledere, dommere, trænere og spillere. Naturligvis ud fra en betragtning om, at ALLE parter i og omkring en fodboldkamp har et medansvar for, hvordan kampen bliver afviklet. DVD'en er udformet, så den kan benyttes på f.eks. bestyrelsesmøder, klubmøder, udvalgsmøder, træner-/ledermøder og forældremøder.

 

Vi håber, at I allerede nu tager dette nye initiativ med i planlægningen af jeres kommende møder.
Hvis du gerne vil se et afsnit mere af DVD'en, så kan du klikke her.

Ønsker du at se resten af DVD'en så spørg din klubbestyrelse, da alle klubber i Danmark har fået tilsendt et eksemplar i starten af februar 2008. Til brug på klubbens hjemmeside har I mulighed for at downloade et webbanner omhandlende DVD'en. Det findes i to formater, flash og jpg.

Download flashbanner i swf. filformat her.

Download webbanner i jpg. filformat her.

Til yderligere inspiration har DBU lagt links ud til klubber, som har retningslinjer for hvordan vi bedst omgås hinanden, både til hverdag og til kamp.

Hvis din klub har udarbejdet nogle gode retningslinjer/politikker, så er I meget velkomne til at sende os en mail så DBU kan linke til jeres hjemmeside til inspiration for os alle.

Første trin i kampagnen er en folder "Tag godt imod dommeren", som kan hentes i PDF format her.

Folderen giver ledere og trænere i fodboldklubberne nogle gode råd til, hvordan man i samarbejde med kampens dommer får afviklet en fodboldkamp på en fair måde.

Du kan rekvirere folderen via

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer:Gør jeres stævne til et Fairplay Børnestævne og få støtte fra DBU. Se mere her.

De 10 bud 10 gode råd til, hvordan du som forældre bør tænke over, når du er til kamp med dit barn

 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook