Landshold

Landshold

Del
Del

Holdninger og Handlinger

0 anbefalinger
Holdninger og handlinger
 
”Den nye vej” udgør holdnings-konceptet i ”Holdninger og handlinger – den nye måde at tænke og spille børne- og ungdomsfodbold”, som DBU i februar 2006 præsenterede.

DBU ønsker med børnefodbolden og fodboldtræningen at sigte højere end blot det kortsigtede mål – at vinde den næste kamp! Dansk børnefodbold skal være med til at give børnene en række almene kompetencer og kvaliteter såsom kropslige, idrætslige, sociale og personlige kompetencer. For at sikre denne udvikling er der brug for gode rollemodeller – det gælder både trænere, ledere og forældre.
 
Kort fortalt drejer ”Holdninger og handlinger” sig om, at spillet fremover skal spilles på børnenes og de unges præmisser, hvilket for eksempel indebærer, at træningen overvejende skal være med bold, der skal spilles på små områder med mange boldberøringer, og dimensionerne af banerne bliver tilpasset aldersgruppen

Endvidere fjernes fokus fra resultater og stillinger, og der skal ikke afvikles ”mesterskaber” for børn under 12 år, da spillerne ikke skal inddeles efter deres færdigheder, men følge deres kammerater og aldersinddeling med rene årgange.
 
For at sikre implementeringen af ”Holdninger og handlinger” har DBU blandt mange andre tiltag iværksat en række af orienterings- og dialogmøder med de relevante nøglepersoner i landets klubber.

 
Aldersrelateret træningskoncept
 
DBU er i samarbejde med TD ved at få beskrevet et fodboldspecifikt ”Aldersrelateret træningskoncept (AT) – målrettet og forsvarlig træning af børn og unge”.
 
Intentionen er, at AT skal indeholde anvisninger til, i større grad end for nuværende, at udvikle træningsmodeller og –metoder, der tager udgangspunkt i de unge talenters alder og udviklingstrin for derigennem at sikre, at træningen og talentarbejdet både bliver mere målrettet og forsvarligt gennemført.
 
Der findes allerede en omfattende viden og erfaring om talentudviklingen i dansk fodbold, men AT kan være med til at ”om-organisere” denne viden samt tilføre ny viden til en optimeret talentudvikling, når der sættes fokus på, hvad trænere og undervisere skal være særligt opmærksomme på, når de skal tilpasse træningen til børnenes udviklingstrin – dvs. før, under og efter puberteten.

 
Børne- og ungdomsfodbold
 
Inddeling af børn og unge:
 
Op til og med 8 år (Mikrofodbold; U/5, U/6, U/7 og U/8)
9 år til og med 12 år (Børnefodbold; U/9, U/10, U/11 og U/12)
13 år til og med 16 år (Ungdomsfodbold; U/13, U/14, U/15 og U/16)
17 år og op til 20 år (Ung-seniorfodbold, U/17, U/18, U/19 og senior)
 

DBUs træningsmanualer

Træningen af børn fra U/5 til U/12 er allerede beskrevet i DBUs ”Børnetræningsmanual”, der med afsæt i de tidligere fodboldskolemanualer kommer med et godt bud på alle de vigtige ingredienser, en god børnetræning skal indeholde.

Den skal justeres for at sikre fuldstændig overensstemmelse med AT og landstrænergruppens anvisninger.

Derudover udvikles trænermanualer for de øvrige årgange i ungdoms- og ungseniorfodbold.
 

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer: 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook