Landshold

Landshold

Del
Del

Nye talentcenter årgange

0 anbefalinger

DBU har gennem de sidste par år haft fokus på at gøre en god talentudvikling bedre.

Det har bl.a. betydet et målrettet arbejde blandt mange klubber i Danmark og DBU har belønnet nogle af disse med en A – B eller T licens.

 

Formålet med optimering af talentudviklingen ved hjælp af disse licenser er:

 

  • at optimere spillerudviklingsmiljøerne i klubberne for U/13-U/15 spillere
  • at sikre kvalitet i arbejdet med en bred talentmasse
  • at understøtte etableringen af klubsamarbejder om spillerudvikling
  • at understøtte en fleksibel turneringsstruktur med fokus på spilerudvikling
  • at opprioritere børne- ungdomsfodbolden i klubberne
  • at understøtte implementeringen af Holdninger & Handlinger i klubberne
  • at forbedre trænernes kvalitet i klubberne
  • at styrke samarbejdet licensklubberne imellem, samt mellem klubberne og DBU

 

Licensklubberne skal således fremover i samarbejde med DBU medvirke til at der kommer endnu mere og bedre fokus på talentmassen fra 13 år og opefter i alle lokalområder i Danmark

 

De bedste spillere og dem med størst potentiale vil, via licensklubbernes ressourcer, i langt større antal end tidligere blive fulgt, trænet og vurderet på regelmæssig basis af DBU.

 

Matchningen og træningen af spillerne bliver dermed optimeret på bedste vis, hvilket også gerne skulle have en direkte effekt på niveauet i de klubber, spillerne færdes i på daglig basis.

 

Det er vores overbevisning, at en stor del af ovennævnte spillere vil have bedst af overvejende at træne, spille og færdes i egne rækker/klubber under trygge forhold uden at skulle bruge uhensigtsmæssig lang rejsetid på at tage til-og fra træning.

 

Med implementeringen af DBUs T licens og en systematisk udvælgelse af de klubber, der er tildelt licenser, forsøger vi at garantere at alle opstillede formål realiseres på bedste vis. Licensklubberne er nøje udvalgt, og skal hjælpe DBU med at forestå udvælgelse og træning af de relevante spillere – alt sammen i tæt samarbejde med DBUs talenttrænere.

 

Dette betyder samtidigt, at scouting og udvælgelse af spillere til DBU’s talentcentre i fremtiden vil foregå i tæt samarbejde med licensklubberne, som således biver en vigtig samarbejdspartner.

 

Der vil fremover ikke være indstillinger eller udtagelsesdage for spillere fra ikke licensklubber, men spillere fra disse scoutes og udvælges i forbindelse med licensklubbernes arbejde med U13 og U14 årgangene.

 

DBU’s talentsektor vil derfor arbejde gennem de 33 licensklubber for at se og finde så mange talenter som muligt, så DBU optimerer arbejdet med udviklingen af landsholdsspillere.

Senest opdateret 29. november 2012, 11:17
 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook