U17: 2-0 over Færøerne

Færøerne blev besejret med 2-0, da Danmark vandt deres anden kamp ved Open Nordic. Torsdag venter ”gruppefinalen” mod Norge.

Startopstillingen mod Færøerne

Landstræner Jan Michaelsen havde foretaget hele syv udskiftninger i sin startopstilling i forhold til gårsdagens kamp mod USA. Det gav plads til MathiasBonde, Agon Mucolli, Nikolaj Kirk, Jeppe Schultz, Mark Petersen, Mathias Laursen og Jacob Pryts Larsen på mål.

Ligesom i gårsdagens kamp mod USA fik Danmark en god start med et hurtigt mål – denne gang efter ni minutter.

På et dansk hjørnespark får Færøerne ikke clearet bolden i feltet. Den ender i stedet ender foran Adnan Curovic, som sætter den ind til 1-0.

Kampen udviklede sig som forventet med en massiv dansk dominans. Det færøske hold stod lavt og gik efter omstillingerne. Det gav udfordringer for de danskedrenge, som ikke helt formåede at åbne det tætte forsvar.

Generelt gjorde Danmark det godt på standardsituationerne, men var flere gange uheldige. I overtiden af 1. halvleg kommer Færøerne frem til en kæmpechance, men godt forsvarsspil sender bolden den anden vej, og på omstillingen slipper Nicklas Røjkjær fri og sparker den ind til 2-0 lige inden pausefløjt.

2. halvleg fortsatte som første med et massivt dansk pres, som også gav muligheder, men desværre formåede danskerne ikke at udnytte chancerne. Færøernekæmpede hårdt, men som kampen skred frem blev de mere og mere mærket.

Danmark spillede derimod hurtigt og pressede på for at få de to mål, som ville give en bedre målscore end Norge, som vi møder i ”gruppefinalen” på torsdag.Det lykkedes dog ikke.

Kampen endte 2-0 til Danmark, som derfor skal slå Norge, der også har vundet deres to kampe, i torsdagen kamp for at komme i finalen.

Efter kampen havde landstræner Jan Michaelsen følgende kommentarer:

”Langt hen ad vejen er jeg tilfreds med vores start og vores udtryk, men så er der nogle perioder, hvor vi ikke er helt så skarpe med den sidste eller næstsidste aflevering eller beslutning. Vi sætter dem dog under et godt pres i første halvleg. Vi holder planen og prøver at sætte tempo og vende spillet for at flytte modstanderen fra hinanden.  Jeg ville selvfølgelig gerne have ført mere, men en 2-0 føring ved pausen er et rigtig godt udgangspunkt”.

”Vi kommer ikke så godt ud til anden halvleg. Vi virker matte og mangler overskud, lidt flow og et drive i forhold til at søge det tredje mål lidt mere. Det er vigtigt, at vi ikke klumper tingene sammen, når vi møder sådan en modstander. Det bliver en smule for individuelt og en smule anderledes end det vi havde talt om i pausen.

”Så jeg er tilfreds med sejren og langt hen af vejen en godkendt første halvleg. Det er svært at spille mod en modstander, som gør alt for at nedbryde og ikke vil åbne sig. Jeg er dog sikker på at vi kommer til at lære meget af kampen fremmedrettet".