U17: Fortjent sejr over USA

USA sad på spillet, men Danmark udnyttede chancerne og vandt 2-0 over USA i den første kamp ved Open Nordic.

Startopstillingen mod USA

Danmark fik en fin start på første halvleg. En bold bliver spillet på tværs til en fri Mark Brink, som udnytter muligheden og bringer Danmark i front allerede bare tre minutter.

Trods den hurtige scoring blev de danske drenge udfordret af de fysisk stærke amerikanere og havde svært ved at få sat spillet. I stedet satte USA Danmark under pres, hvilket også resulterede i et par mindre chancer.

USA spillede meget direkte mod mål, hvilket især gav udfordringer på backerne. Selvom det var USA, som sad på spillet, var det Danmark, som formåede at skabe og udnytte de største chancer. Og efter 28 minutter bliver et dansk angreb til mål, efter en bold bliver spillet fra højre til Marco Ramkilde, som sætter den sikkert ind til 2-0.

Efter den anden danske scoring gik pusten lidt ud af USA, som faldt i tempo, hvilket gav Danmark bedre tid til at bygge spillet op.

Rent spilmæssigt fik Danmark en bedre start på anden halvleg. De danske drenge satte sig mere og mere på spillet og fik bygget godt op i den ene ende og samtidig lukket godt ned i den anden.

Mod slutningen af anden halvleg kom danskerne under pres igen, da kræfterne begyndte at slippe op – blandt andet på grund af varmen. Danskerne skulle forsvare sig mere og endte også i nogle pressede situationer, men formåede at holde nullet.

Kampen endte dermed 2-0 – en fortjent dansk sejr, mod en modstander som viste stor gejst og stor vilje.

U17-landsholdet kan se frem mod endnu en spændende kamp i morgen, hvor Danmark møder Færøerne i Nørre Aaby.

Hør hvad landstræner Jan Michaelsen havde at sige efter kampen på landsholdet facebookside