Danmark missede VM-muligheden

Det blev trods flere store chancer til begge hold kun til uafgjort 1-1 mod Island i Vejle søndag, og dermed er det kun i teorien, at Danmarks fodboldpiger fortsat kan sikre sig VM-billetten

Det var tydeligt frustrerede spillere, der ikke formåede at score det afgørende mål mod Island. Foto: www.fodboldbilleder.dk.

Det var fysik mod teknik, da Danmark søndag eftermiddag mødte Island på vejle Stadion i endnu en ’finale’. Begge hold SKULLE nemlig vinde i chancen om at nå den eftertragtede 2. plads, der kan give adgang til VM-play off.

Schweiz har således allerede sat sig solidt på gruppens førsteplads, og derfor er det kun andenpladsen, der er i spil hos begge hold – og da det kun er de fire bedste toer-hold, der går i play off tæller hvert point i regnskabet

Og kampens vigtighed var da også tydelig fra første fløjt. Danmark virkede noget nervøse i kampens start og Island fik flere store muligheder i kampens første 15 minutter. Danmark havde dog også sine chancer og generelt var det en ganske lige kamp frem mod den islandske scoring, der faldt i 28. minut.

En skidt tilbagelægning og målmandsspil kostede et dømt frispark i det danske felt. Det udnyttede Island effektivt - Dora Larusdottir til en islandsk 1-0 føring. Danmark var dog tæt på minuttet efter, men Nadia Nadim lige forbi.

I det 35. var det til gengæld en skarp Johanna Rasmussen, der scorede sikkert efter en skidt clearing af Island til stor og højlydt jubel for 933 tilskuere, der søndag havde valgt fodbold frem for stranden.

Og det var også tæt på at blive til en dansk 2-1 føring, men Janni Arnths mål blev annulleret for off side kort inden pausen.

Og mens det i første halvleg var et halvsøvnigt dansk hold, der kom på banen, var det et anderledes aggressivt dansk hold, der kom på til 2. halvleg. 10 minutter spillet og Danmark havde allerede flere store chancer for at sikre den nødvendige føring. Men det var igen en meget lige halvleg, hvor begge hold jagtede målet, der ville give et fortsat VM-håb for begge nationer.

Det offensive danske spil kostede i det 57. en advarsel til Simone Boye. Og Danmark var igen rigtig tæt på at bringe sig foran med 10 minutter igen, da Sofie junge med et flot indlæg til Johanna Rasmussen, der desværre Danmark og de danske VM-chancer sparkede direkte på målmanden.

Inde i tillægstiden fik Danmark tildelt et frispark uden for feltet – godt sparket af Nadia Nadim, men igen redder den islandske keeper, og med slutfløjtet kort efter forsvandt reelt også de danske muligheder for en VM-billet, noget der kun kan lade sig gøre i teorien med dagens uafgjorte resultat.

Publikum kunne inden kampstart sige tillykke til Nadia Nadim, der i dag spillede sin kamp nr. 50, mens Mariann Gajhede kunne spille sin kamp nr. 100 i dag. Derudover fik Vejle mulighed for at sige ordentligt farvel til Mia Brogaard, der stoppede sin karriere efter EM i Sverige.

Danmark tager tirsdag til Tel Aviv, hvor de danske kvinder møder Israel torsdag den 19. juni kl. 18.00 lokal tid. Du kan følge den kam p på www.uefa.com eller på www.facebook.com/kvindefodbold.

Se reaktioner efterfølgende fra dagens 100 kamps jubilar og landstræner Nils Nielsen på www.facebook.dk/kvindefodbold