U16: Igen uafgjort mod Ungarn

Det danske U16 landshold delte lørdag for anden gang på to dage med Ungarn efter at have ført 2-0 ved pausen.

Start 11'eren mod Ungarn til kamp 2. Foto: Karsten Stiig-Nielsen. Se de tre danske mål fra kampen på DBU’s Facebookside for ungdomslandsholdene.

Lørdag middag var det tid til den anden kamp for U16 landsholdet i Telki mod Ungarn. Efter en hård og lige kamp for to dage siden, så skulle de danske drenge forsøge at bygge på i forhold til det spillemæssige og mentale niveau fra torsdagens kamp.

Danskerne startede rigtig godt og var med tålmodigt spil i stor boldbesiddelse i den første periode af kampen. Dette udmøntede sig også hurtigt i store chancer, og Nikolai Laursen var efter fireminutter meget tæt på at åbne scoringen - men hans forsøg røg i situationen snert forbi den fjerneste stolpe. Danskerne fortsatte, og efter seks minutter gav det pote, da Marco Harboe vendte flot rundt i feltet, trods hårdt presset af en ungarsk forsvarsspiller, og satte flot bolden højt op i målet uden chance for den ungarske keeper. Fortjent 1-0 til Danmark!

Danskerne begyndte ikke at slappe af efter føringsmålet, og efter ni minutter var Christian Kudsk tæt på at øge føringen, men hans flotte langskud ramte overliggeren. Derefter var både Mark Brink og igen Christian Kudsk tæt på yderligere scoringer. Men det andet danske mål kom først kort før pausen, da Christian Kudsk var på spil igen. En flot stikning dybt på siden af ungarernes forsvar blev resolut sparket ind fladt til fortjent dansk 2-0 føring. En stilling som også holdt frem til pausen.

Som de danske drenge havde præsteret i 1. halvleg, så var der ikke mange der forventede, at Ungarn skulle komme tilbage i opgøret. Men det var lige præcis det som skete! Danskerne kom slet ikke i gang med kampen efter pausen, og dette udnyttede Ungarn til hurtigt at få udlignet stillingen. Et flot langskud i det 43. minut og en ungarsk omstilling lige efter betød, at den flotte 1. halvleg stillingsmæssigt var blevet udlignet på bare to minutter!

Danskerne skulle nu mentalt ’steppe op’ for at komme videre fra den dårlige start på halvlegen. Efter lidt tid begyndte de danske drenge heldigvis stille og roligt at få lidt momentum tilbage i kampen. Ved stillingen 2-2 fik Alexander Tved sparket bolden på overliggeren efter et hjørnespark, og Mark Brink fik redet en stor chance tæt inde foran mål. Men netop som danskerne var kommet med igen, så slog ungarerne til igen, og i det 62. minut udnyttede de en forsvarsfejl til at bringe sig for med 3-2.

At være foran med to mål og så pludselig være bagud, er naturligvis ikke en nem fase for noget hold. Men danskerne viste dog fin moral, og fik udlignet kort efter ungarernes føringsmål. Det var Nikolai Laursen, som tog tingene i egen hånd! Fra højre side i bane satte han et par ungarer med nogle snævre driblinger, og satte derefter bolden fladt i kassen i det korte hjørne. 3-3 og kampen var igen helt lige!

Den resterende del af kampen blev præget af en del omstillinger, hjørnespark og frispark, men dog ikke med de store chancer til nogen af holdene. Derfor blev resultatet også 3-3 og dermed uafgjort mod Ungarn – præcis som i den første kamp!

Efter kampen kunne landstræner Per Holm summe op på en begivenhedsrig kamp og samtidig se tilbage på fem dage samlet med talenterne fra årgang 1998:

”Det er bestemt ærgerligt, når vi i den grad havde dem nede i sækken. Vi kreerer otte store chancer mod deres fire, en føring på 2-0 og har fuld kontrol - det skal give en sejr! Men når det er sagt, er det stærkt at komme tilbage efter pludselig at se en sikker sejr forvandle sig til et truende nederlag. Det vidner om nogle drenge, som ikke står af, når det bliver svært,” sagde Per Holm og fortsatte:

”Præstationen er på mange parametre mere end godkendt, og vi fik taget nye skridt i den rigtige retning, mod en stærk modstander. Årgangen er blevet topmatchet i 2014, og vi ved nu, hvad international fodbold på højeste niveau er og kræver.”

”Disse dage har i Ungarn har været super! Gruppen er groet formidabelt ind i hinanden, og drengene vil hinanden på og udenfor banen. De har taget kæmpeskridt og er en god og stærk gruppe at arbejde med” slutter Per Holm.

Med de to seneste kampe så har årgangen i 2014 nu spillet fem kampe – 2 gange mod Ungarn og mod Belgien, England og Spanien. Og dette kun med ét enkelt nederlag til følge!

Du kan se de danske mål fra kampen på DBU’s Facebookside for ungdomslandsholdene.