U16 Future: Sejr efter flot fight

Det danske U16-Futurelandshold spillede torsdag den anden kamp mod Belgien. Efter en flot kamp, hvor danskerne var pressede især i 2. halvleg, så lykkedes det de unge talenter at hive en 1-0 sejr hjem.

De danske Future-landsholdsspillere var torsdag klar til den anden kamp mod Belgien. Kampen var opfølgning på den første kamp to dage før, hvor belgierne trods et flot dansk comeback vandt kampen med 3-2.

Kampen startede rigtig godt for det danske hold, som i de første 20-30 minutter viste rigtig gode prøver på deres store tekniske og taktiske formåen.

Det var generelt en meget lige kamp, men danskerne spillede i denne fase med stor tålmodighed, og belgiernes høje og aggressive pres virkede ikke til at ryste det danske opspil.

I de sidste 10 minutter før pausen var det dog belgierne, som begyndte at få overvejende boldbesiddelse, og dette udmøntede sig i et par nærgående forsøg.

Tættest på kom belgierne i det 38. minut, hvor en flot belgisk afslutning ramte den ene opstander. Danskerne slap dog med skrækken, og kunne gå til pausen med 0-0.

Efter pausen skulle danskerne ud og fighte sig ind i kampen igen. Danskerne var før pausen kommet for langt tilbage på banen, og dette scenarie forsatte desværre efter pausen, hvor belgierne kom ud med stor entusiasme og løbevillighed. Belgien sad på spillet og truede i flere omgange danskernes mål med skarpe indlæg fra siden i banen samt dynamisk spil omkring det danske forsvar.

Det lykkedes dog ikke belgierne at få scoret, og danskerne var til gengæld i perioden farlige på omstillinger. En sådanne var danskerne tæt på at udnytte, da Frederik Zander i det 52. minut fra tæt hold desværre ikke fik scoret.

Endnu en omstilling kom dog til danskerne i det 64. minut. Mathias Høst blev perfekt sendt af sted i dybden, og denne gang kunne de danske drenge juble. Bolden blev sikkert sparket i kassen og trods den belgiske dominans, så var det nu danskerne, som var foran.

Se det danske sejrsmål på DBU’s Facebookside for ungdomslandsholdene.

Kort efter føringsmålet var danskerne tæt på at komme på 2-0, men en ellers fin afslutning fra anfører Martin Frese ramte indersiden af stolpen, og blev derefter sparket væk fra tæt hold.

I den sidste del af kampe forsøgte Belgien at få sat Danmark under pres, og trods flere sporadiske forsøg, så lykkedes det ikke for alvor at komme tæt på udligningen. Dermed kunne de danske talenter juble over den flotte sejr. Trods nederlaget så må Belgiens talenter tilskrives stor kredit for et meget højt individuelt niveau hos samtlige af deres spillere.

Landstræner Per Holm kunne efter kampen runde af for et meget opløftende forløb og samling for Future spillerne på årgang 1998.

”Det har været en super oplevelse for os at se, at de forsigtige drenge, som mødte ind mandag udviklede sig eksplosivt i forhold til at komme ud af skallen. Vi sender langt mere modne, selvsikre og åbne drenge hjem til klubberne, med to internationale kampe i rygsækken. Præstationen i kamp to levede op til den første kamp, og vi så igen mange fine individuelle spillerpræstationer på højt niveau, og en vilje til at sejre.”

”At vi så tilmed vandt andendagsgildet gør selvfølgelig ikke glæden mindre hos drengene - det er jo trods alt en del af fodboldens liv, at man spiller for at vinde - vi gør det dog altid på vores måde - og det synes jeg godt vi kan sige, at vi gjorde.”