DBU lancerer nyt digitalt dommer-værktøj

Nu bliver livet som breddedommer lidt lettere. Et nyt afsnit i Fodbold App’en er specielt udviklet til dommerne af DBU og Lokalunionerne, og gør de vigtigste dommerfunktioner mobile – lige til at have med på grønsværen.

Dommer
Nye digitale værktøjer skal gøre dommergerningen mobil. Foto: DBU Fyn

DBU´s Fodbold App udvides nu med en separat del henvendt direkte til dommerne. ’Min dommergerning’ bliver navnet på de nye værktøjer i app’en, der i øvrigt allerede er downloadet mere end 300.000 gange. 

Værktøjerne er udviklet for at gøre dommergerningen lettere og skabe mere fleksibilitet for de mange dommere, der styrer fløjten i breddekampe over hele Danmark. Der ligger en stor mængde arbejde bag funktionerne, der er udviklet med input fra de lokale dommeradministratorer og eksperterne på området – dommerne selv.

”Dommerne har efterspurgt en mobil version af de ting, der er uundværlige for dommergerningen, og det ville vi rigtig gerne efterkomme. Derfor nedsatte vi en arbejdsgruppe bestående af elite- og breddedommere, samt relevante lokale dommerfolk og fandt ud af præcist, hvor behovet lå. Det er der kommet en række funktioner ud af, som kan tilgås fra henholdsvis Fodbold App’en og Mit DBU på web. Vi er sikre på, at disse nye værktøjer vil gøre en positiv forskel for dommerne i deres hverdag” fortæller Heidi Lüthje, der er IT-chef i DBU.

Dommerafsnittet i app’en indeholder både nogle af de velkendte funktioner, der tidligere har ligget på DBUnet, og en række helt nye. For eksempel har dommerne nu adgang til kampprogram, holdkort, indberetningstjeneste, kontaktoplysninger på øvrige personer omkring kampen, rutevejledning og tilgængelighedsoversigt – alt sammen direkte på mobilen.

”Dommerne er en meget vigtig del af fodboldfamilien, og derfor ligger det os meget på sinde, at hjælpe med at gøre tingene uden for banen nemmere for den enkelte ved hjælp af moderne teknologi”, siger Heidi Lüthje.

´Min Dommergerning´ er gået i luften og du kan hente Fodbold App’en i App Store og på Google Play.

Log ind