Lottomillioner skaber udvikling i breddeidrætten

DBU har netop modtaget 10,6 millioner kroner af de såkaldte udlodningsmidler fra Danske Spil, der går direkte til udviklingen af dansk breddefodbold og samarbejde i lokalsamfundet.



Udlodningsmidlerne er med til at sikre den fortsatte udvikling af fodbolden i Danmark. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


Når der sættes krydser på Danske Spils lottokuponer ude i de danske kiosker er det ikke kun lig med en eventuel gevinst for den enkelte spiller, men også lig med en stor gevinst for breddeidrætten.

De såkaldte udlodningsmidlerne fra Danske Lotteri Spil og udvikling af breddeidrætten hænger nemlig unægtelig sammen – også i Danmarks største specialforbund, der med midlerne får mulighed for at sikre en fortsat udvikling af fodbolden lokalt i hele Danmark.

DBU’s næstformand Bent Clausen glæder sig over den økonomiske anerkendelse af fodboldens høje aktivitetsniveau og til idrætten samlet set: 

”For breddesporten er den fortsatte uddeling af udlodningsmidlerne en vigtig del af den samlede finansiering, uanset om man spiller fodbold, badminton eller svømmer. Det styrker vores arbejde med at hverve nye medlemmer og fastholde dem, der allerede dyrker fodbold og andre idrætsgrene. Og på den måde styrker det også vores samarbejde i lokalsamfundet – både hvad angår sundhed, integration og skole,” siger Bent Clausen.

Det er Danmarks Idræts-Forbund, DIF, der fordeler de såkaldte udlodningsmidler til de 61 specialforbund. Udover et grundtilskud gives midlerne efter forskellige parametre – herunder antal af medlemmer, aktivitetsniveau og transportomkostninger.

Udlodningsmidlerne udgør fra 1. januar 2012 det overskud, som er i Danske Lotteri Spil, og et fastsat udbytte fra Det Danske Klasselotteri. I alt uddeles 1,2 milliarder kroner til idrætten af Danske Spil.


Se også


Enormt aktivitetsniveau i DBU (april 2014)

www.danskespil.dk/udlodningsmidler

Log ind