U17: 1-1 i nordisk opgør

Lørdag formiddag stod Danmark og Sverige over for hinanden i åbningskampen ved eliterunden i Lindabrunn i Østrig. Trods svensk overtag i spil og chancer i store dele af kampen fightede de danske piger sig til ét point.

Begge hold startede meget afventende og især svenskerne stod langt tilbage, hvilket gav de danske piger meget spil på midten af banen. Lange bolde i dybdenskabte en del uro og mange fejl i den svenske bagkæde, men det lykkedes alligevel ikke de danske piger at komme frem til de helt store muligheder.

Efter 26 minutter opsnapper Freja Sørensen bolden og med et skud langt udefra, overrasker hun den svenske keeper - bolden ryger ind over hende til dansk 1-0føring. Efter scoringen kom Sverige længere frem på banen, hvilket resulterede i lidt løse chancer, men den danske defensiv og Katrine i målet tog godtfra.

Det var et forvandlet svensk hold, der kom ud fra omklædningsrummet til 2. halvleg – de kom med fuld fart og lagde et stort tryk på de danske piger. Efterfå minutter har Sverige en stor mulighed, men Matilde Lundorf får tacklet til hjørne. Efter flere gode svenske chancer falder udligningen 54 minutter indei kampen. Efter scoringen fortsatte den svenske dominans, og Danmark fightede for det ene point. De danske piger forsøgte sig på enkelte omstillinger, mendet blev aldrig farligt. I stedet fortsatte svenskerne deres tryk mod det danske mål, men Katrine står en rigtig flot kamp og forhindrer Sverige fra flerestore chancer.

Efter en godkendt 1. halvleg havde Danmark store problemer med de fysisk stærke svenskere i resten af kampen, så på trods af dansk føring ved pausen skalDanmark være godt tilfredse med det ene point, der holder dem inde i kampen om EM-billetten.

Danmark møder Norge på mandag kl. 11.00, og kampen kan følges direkte på Facebook - ”Kvindernes Fodboldlandshold”.