U17: Surt nederlag til Østrig

U17-pigerne stod torsdag aften over for værtsnationen Østrig i den sidste kamp ved Eliterunden. Danmark havde inden kampen udspillet deres chance for videre avancement til EM-slutrunden på Island, men holdet var indstillet på at slutte turneringen med en sejr.

Danmark startede kampen med stor aggressivitet og fine kombinationer frem ad banen, men skarpheden manglede på den sidste tredjedel af banen, hvorfor pigerneikke kom frem til de helt store målchancer. Østrig forsøgtesig med et højt pres mod den danske bagkæde, hvilket stressede de danske piger til mange fejlog en del løse chancer til Østrig. Efter 14 minutter var Østrig tæt på, men stolpen reddede for Danmark. 23 minutter inde i 1. halvleg afdriblede TanjaHymøller den Østrigske højre back, der kom for sent i sin tackling, og det gav straffe til Danmark. Freja Sørensen sparkede, men brændte desværre på denØstrigske keeper. 10 minutter senere tabte Danmark bolden på midten af banen, og Østrig slog kontra, bolden endte i nettet og gav Østrig en 1-0 føring.

Efter pausen faldt Østrig lidt længere tilbage på banen og lod Danmark overtage meget af spillet. De danske piger kæmpede og pressede på for en udligning,men marginalerne var desværre ikke med danskerne på Voithplatz Stadium i St Pölten torsdag aften, og 2. halvleg sluttede uden scoringer, og dermed kunne Danmarkgå fra banen med et spinkelt 1-0 nederlag.

”Det blev, som vi forventede inden starten på turneringen – tætte kampe, hvor ingen af de tre hold vinder med mere end et mål. Vi har desværre ikkemarginalerne på vores side – meget symptomatisk brænder vi et straffespark i dag ved stillingen 0-0.

Vi må dog også erkende, at vi kommer til kort over for den fysik, som både Sverige, Norge og Østrig bringer ind i kampene. Det er noget, der skalarbejdes med hjemme i klubberne – både formmæssigt og styrkemæssigt i nærkampene,” Sagde U17-landstræner Anders Damgaard efter kampen.

Danmark sluttede sidst med et enkelt point i en meget tæt pulje, hvor Norge med to spinkle sejre og et enkelt point mod Sverige i deres sidste kamp hevEM-billetten med hjem.