U19-kvinder: Positivt trods nederlag

U19-kvindelandsholdet tabte her til eftermiddag 1-0 i den anden af to venskabskampe. Det var dog en god og lige kamp, som tegner godt forud for efterårets EM-kvalifikation.

På en flot fodboldbane i engelske Bisham spillede U19-kvindelandsholdet torsdag eftermiddag den anden af to venskabskampe.

Modsat kampen i tirsdags så fik danskerne en skidt start på kampen. Efter bare fire minutters spil kom danskerne bagud 1-0, da det danske forsvar ikke fik afviklet en situation. Den engelske angriber fangede bolden og scorede på et skud, der snød Vibeke i målet.

På trods af målet kom danskerne fint igen og kom frem til flere gode opspil og afslutninger, desværre alle uden gevinst, hvorfor de danske piger måtte gå til pause bagud 1-0.

Lige ved og næsten

Anden halvleg blev ligesom første en tæt affære med færre chancer i begge ender. Midt i halvlegen var danskerne meget tæt på at score det udlignende mål, da et hårdt dansk pres gav en mulighed i feltet til Rikke Dybdahl, som fik afsluttet, og kun en flot redning af den engelske keeper forhindrede et dansk mål.

Danskerne forsatte presset og fik med et kvarter igen tilspillet sig endnu et af mange hjørnespark. Bolden blev  sparket perfekt ind foran målet til en fremadstormende Sofie Obel, som blev væltet omkuld, lige før hun skulleheade til bolden. Dommerens fløjte forblev dog tavs til trods for højlydte danske protester.

Danskerne måtte derfor gå målløse fra banen trods endnu en god og lige kamp.

Landstræner Søren Randa-Boldt var da også godt tilfreds med holdets præstation:

"Det var en intens affære, hvor spillerne virkelig fik set, hvad det kræver at spille på højeste U19 landsholdsniveau.”

Han påpegede dog også, at når holdet om tre uger spiller EM-kvalifikationsrunde i Hviderusland, så ved de nu, at de skal være skarpe i alle 90 minutter.

"Vi lukker tre mål ind over de to kampe i situationer, hvor vi ikke er skarpe nok. Det skal vi have rettet, men så tror vi også på, at vi kan levere nogle gode kampe i Hviderusland,” siger Søren Randa-Boldt.

De danske spillere møder Hviderusland, Letland og Rumænien i EM-kvalifikationsrunden, som spilles fra 15.-20. september i Hviderusland.