U16: Dansk 3-0 sejr over Tjekkiet

Der ventede U16 pigerne endnu en svær opgave, da de i dag stod overfor Tjekkiet i den anden kamp ved Development turneringen i Dublin. De danske piger var meget opsatte på at revanchere sig fra gårdsdagens nederlag og det fik de i den grad vist og vandt en flot sejr på 3-0.

Den danske startopstilling

Der var hele ni nye spillere i startopstillingen i forhold til gårsdagens kamp, og det var tydeligt fra kampens start, at pigerne havde noget, de skullebevise.

Danmark startede godt og fik lagt et højt pres på den tjekkiske bagkæde, hvilket resulterede i mange fejlafleveringer, som danskerne kunne bryde midt påbanen og derved komme frem til flere fine muligheder.

De danske piger var klart mest på bolden i starten af kampen, men alligevel var det Tjekkiet, der med et skud på overlæggeren efter otte minutter var tættestpå at bringe sig foran. Danmark fortsatte det gode offensive spil og efter 15 minutter fyrede ”Mini” et langskud afsted uden chance for den tjekkiskekeeper. 1-0 til Danmark.

Blot tre minutter senere udbyggedes den danske føring efter et flot kombinationsspil mellem Sara Holmgaard og Signe Andersen. Signe har sidste fod på bolden og2-0. Danmark sad fortsat på størstedelen af spillet og lod ikke tjekkerne få meget ro i deres opbyggende spil. De danske piger havde flere gode mulighederi 1. halvleg – bl.a. et langskud af Therese Ibsen efter 23 minutter, men overlæggeren fik afværget for tjekkerne.

Efter pausen kom de tjekkiske piger længere frem på banen og efter 12 minutter i 2. halvleg var de meget tæt på en reducering, men Josephine Madsen komflot ned og fik med fingerspidserne reddet bolden til hjørne. Danmark havde flere gode chancer i løbet af halvlegen og med et kvarter tilbage lukkede Solveig Andersen kampen med sin scoring til 3-0.

En flot dansk indsats af alle spillere, der i dag havde smidt nerverne og spillede med ro i deres opbyggende spil. Pigerne kan i morgen søndag se frem til enhviledag inden turneringens sidste kamp mod Irland på mandag kl.12 dansk tid.

”Pigernes præstation i dagens kamp var marginalt bedre end i går og dermed absolut godkendt. Forskellen fra pigernes gode præsentation mod Østrig var,at vi i dag skaber meget mere offensivt. Vi havde i dag ni nye i startopstillingen, hvilket vidner om en enorm bredde på holdet.

Jeg håber og forventer, at vi følger op på de gode præstationer, og at pigernes vilje kan give os et godt resultat på mandag mod Irland,” sagde U-6-landstræner Danny Jung efter dagens sejr.