Dansk transfervindue fremrykkes

FIFA har accepteret DBU’s ønske om at fremrykke åbningen af det danske transfervindue, som dermed åbner den 15. juni 2015.



Der er godt nyt til de danske klubber, som i år indtræder i 1. kvalifikationsrunde til UEFA’s turneringer, hvilket vil være de to klubber, der slutter på hhv. 3. og 4. pladsen i Alka Superligaen. DBU har nemlig fået tilladelse til at fremrykke åbningen af det danske transfervindue. Dermed får klubberne mulighed for at købe nye spillere, inden der er deadline for indsendelse af spillerlister til 1. kvalifikationsrunde. 

DBU søgte om tilladelse til at fremrykke åbningen af det danske transfervindue i april, da UEFA meddelte, at deadline for indsendelsen af spillerlister til 1. kvalifikationsrunde i UEFA’s turneringer i år er den 22. juni.

Oprindeligt skulle det danske transfervindue først åbne den 28. juni, og dermed ville de danske hold ikke have mulighed for at købe nye spillere inden UEFA’s deadline for registrering af disse.

”Så snart vi blev bekendt med datoen for deadline, reagerede vi hurtigt over for UEFA, som henviste os til FIFA. Vi ønsker naturligvis de bedste betingelser for de danske hold, der skal spille kvalifikationskampe til UEFA’s turneringer. Derfor er det positivt, at vi i dag har modtaget en ekstraordinær accept fra FIFA om at fremrykke åbningen af det danske transfervindue. Fremrykningen af transfervinduet vil dog ikke betyde, at holdene i 2. division kan forstærke sig inden afslutningen af deres turnering. Den problemstilling vil vi hurtigst muligt tage stilling til gennem en ændring af de relevante DBU regler på området,” siger Jes Christian Fisker, kontraktfodboldansvarlig i DBU.



Log ind