Danmark smed sejren mod Portugal

Det danske kvindelandshold spillede mandag eftermiddag sidste gruppekamp ved Algarve Cup i Portugal. En kamp Danmark styrede sikkert, men som alligevel endte uafgjort 2-2 på et portugisisk mål i de sidste minutter.

Anfører Janni Arnth spillede i dag sin kamp nr. 50 i landsholdstrøjen. Mon ikke hun havde ønsket sig et andet resultat. Foto: www.fodboldbilleder.dk

For anfører Janni Arnth var det kamp nr. 50 i landholdstrøjen, mens det for Caroline Rask blev til debut i mandagens landskamp mod Portugal. Et opgør, de uden tvivl begge vil huske.

Det var en kamp, hvor Danmark skulle rejse sig efter fredagens nederlag til Frankrig og forsøge at sikre en topplacering i gruppe C i sidste gruppekamp.

Og det var ikke kun en anden modstander men også en helt anden kamp.

For modsat i fredagens nederlag mod Frankrig, er det Danmark, der fra første fløjt stod for det offensive pres med masser af aggressivitet overtag. Desværre er afslutningerne ikke skarpe nok og stik imod det massive danske spilovertag står der stadig 0-0 efter de første 25 minutter.

Portugal kommer dog også til enkelte afslutninger med et kvarter igen, men godt taget af Katrine Abel i det danske mål. Faktum er, at de danske spillere har godt styr på kampen, og kort efter er det også Lotte Troelsgaard, der er tæt på at sparke Danmark på sejrskurs.

Men igen mangler effektiviteten desværre i afslutningerne og stadig 0-0 efter 40 minutter. Og i kampens slutning lukker Danmark Portugal mere ind i kampen, og det bliver noget mere hektisk foran det danske mål.  Det lykkedes også Portugal at få bolden i nettet men underkendes for off side. 0-0 ved pausen.

Landstræner Nils Nielsen skifter ud i pausen, måske også for at få lidt mere fart tilbage i kampen. Nina Frausing og Julie Tavlo går ud, mens Mie Leth Jans og Frederikke Thøgersen kommer ind.  Sanne Troelsgaard placeres på midtbanen, mens tvillingesøster Lotte ryger frem som spids.

Og den opskrift ser ud til at virke – i hvert fald er der kun spillet syv minutter af anden halvleg, da Danmark kommer i front på et mål af Sanne Troelsgaard. Kort efter er det tæt på 2-0 efter dansk hjørne,

Debut til Caroline Rask i anden halvleg, der ligner starten af første – masser af dansk pres og spilovertag, mens portugiserne satser på omstillingerne.

Med 20 minutter igen bliver det til endnu et dansk mål – denne gang af debutanten Caroline Rask, der får hovedet på bolden – 2-0 med 20 minutter igen.

Et dømt portugisisk straffespark får dog stemningen på tribunen til at løfte sig lidt, da Portugal udnytter en af de sjældne muligheder for en reducering – 2-1 med et kvarter igen.

Og desværre lykkedes det ikke Danmark at lukke kampen, og vi smider sejren i de sidste minutter, da det lykkedes Portugal at score på et flot frisparksmål. 2-2.

Dermed blev det til en sejr, et nederlag og en uafgjort i gruppespillet. Danmark spiller på onsdag placeringskamp ved dette års Algarve Cup. Danmark ender dog som nr. 2 i en meget svær gruppe, da Frankrig slår Japan 3-1. Få en reaktion fra den danske landstræner efterfølgende på www.facebook.com/kvindefodbold