Nordisk Future-møde endte uafgjort

Futurelandsholdet spillede torsdag 1-1 med Sverige. Trods flere store chancer i 2. halvleg måtte danskerne vente frem til overtiden, før den fortjente udligning kom i hus. Nicklas Bachmann scorede det danske mål!



Startopstillingen mod Sverige. Foto: Karsten Stiig Nielsen, DBU 

Først startede Belgien! Så kom Danmark med…! Og nu er Sverige også med! Futurekonceptet bliver mere og mere udbredt, og nu hvor Sverige også er med på vognen, så kunne de to nordiske lande torsdag i Belgien mødes for første gang nogensinde til en futurelandskamp. A-holdets landstræner Morten Olsen så med fra tribunen og kunne derfra følge fremtidens stjerner, som på dagen viste sig flot frem. 

Kampen startede meget lige og uden de store chancer. Danskerne spillede generelt bolden fint rundt, men midtvejs i 1. halvleg begyndte svenskerne dog at presse danskerne med deres fysiske og direkte spillestil. Presset førte efter ca. en halv time til et svensk føringsmål, da en bold blev spillet ind i rummet mellem det danske forsvar og målmanden. En svensk angriber kastede sig frem og sparkede bolde i kassen!

Efter pausen kom det danske spil dog til sin ret og via flot kombinationsspil og ærgerrighed i alle duellerne, så blev Sverige presset tilbage på banen, og der stod klar dansk dominans på resten af kampen. To friløbere og en stor dobbeltchance blev dog brændt inden, at indskiftede Nicklas Bachmann endelig i overtiden kunne score det fortjente udligningsmål til 1-1. En stilling som også blev kampens resultat!

En flot kamp af de danske talenter og U16-landstræner Per Holm var da også - ligesom efter tirsdagens kamp mod Belgien - meget tilfreds med spillernes præstation.

”Igen er det en oplevelse spillemæssigt og arbejdsmæssigt! Drengene arbejdede stenhårdt. Vi viser igen i store perioder godt spil, hvor vores ønsker om at styre kampene, ved at være gode på bolden, også kan ses. Sverige var fysisk stærkere og med en meget direkte stil (lange bolde) gav det os en god ny udfordring, hvor snusfornuft, god teknik og gode spilrelationer skal bære os igennem - hvilket langt hen af vejen skete. At A-landstræner Morten Olsen også så en god kamp, hvor tydeligheden skinnede igennem – var bare endnu en cadeau til spillerne.” 

”Når vi ikke vinder kampen, så skyldes det manglende skarphed i 2. halvleg, hvor vi mere og mere fik sat Sverige under pres, og hvor vi fik fire store chancer uden at slå til. Derfor var det naturligvis en forløsning at Nicklas Bachmann udligne til sidst!”

”Turen har givet dette lag af spillere en fantastisk erfaring, og enkelte har taget kvantespring i deres udvikling på bare 4 dage. En super investering i fremtiden. Jeg glæder mig til at følge drengene, og Futurelandsholdet har igen vist sin berettigelse i udviklingens navn.”

Se målene fra kampen på DBU’s Facebookside for ungdomslandsholdene.

Kamprapport
Hold U16 Futurelandsholdet
Kamp Danmark - Sverige
Tid 5. marts 2015 kl. 11:00
Sted RBFA National Football Center, Tubize
Status Venskabskamp
Resultat 1-1 (0-1)
Tilskuere 89
Dommer Bram De Clercq
Linjedommere Quentin Blaise og Laurent Convent
4. dommer Tirso Boon
Startopstillingen
Nr. Spiller Klub
16 Oliver Thorup Børner (målmand) FC Nordsjælland
2 Mathias Bøje AC Horsens
5 Oscar Abel Esbjerg fB
6 Viktor Christensen Esbjerg fB
7 Victor Mikkelsen Esbjerg FB
8 Carlo Holse FC København
9 Magnus Kofod FC Nordsjælland
11 Christoffer Hansen Næsby BK
12 Oliver Nielsen Næsby BK
14 Julius Eskesen (anfører) OB
17 Tobias Utoft Vejle BK
Kampforløb
Min Status Spiller
31 0-1 Enver Colic
80 1-1 Nicklas Bachmann
Ind- og udskiftninger
Min Ind Ud
42 18. Mathias Johannesen, AaB Tobias Utoft
57 4. Jonas Madsen, Brøndby IF   Oscar Abel
57 10. Nicklas Bachmann, SønderjyskE Victor Christensen 
68 13. Emil Mikkelsen, OB Mathias Bøje 
78 3. Oliver Tveskov, B93 Emil Nielsen
Ikke benyttet
1 Filip Djukic (målmand) FC København
15 Arbnor Mucolli Vejle BK

Log ind