U16: Dansk nederlag i flot kulisse

Løgumkloster stadion dannede onsdag eftermiddag en flot kulisse til U16-landskampen mellem Danmark og Tyskland.

Der var hele 16 landskampdebutanter i den danske trup, så det var en flok spændte piger, der løb på banen foran næsten 900 tilskuere.

Der var masser af nervøsitet at spore på det danske hold, der havde det svært mod de fysisk stærke tyskere. Efter 16 minutter blev den danske højre side overspillet, og der blev dømt straffe til Tyskland. Lene gik til den rigtige side, men kunne ikke forhindre Lena Lattwein i at bringe Tyskland i front.

Danmark kom lidt bedre med og viste fine kombinationer op ad banen, men de afgørende afslutninger manglede. Olivia Drost havde en flot aktion i venstre side, der gav dansk hjørnespark, hvor Sabine Hansen headede over mål. Kort ført pausen bragte tyskerne sig på 0-2 efter misforståelser i det danske forsvar.

De danske piger kæmpede videre efter pausen, men de kunne alligevel ikke forhindre en tysk 0-3 scoring efter et flot opspil. Fint spil i højre side gav Danmark hjørnespark i sidste minut. Efter lidt kamp i feltet var Olivia Drost på pletten og reducerede til slutresultatet 1-3.

Efter kampen havde U16-landstræner Danny Jung denne kommentar:

”Vi spiller under niveau med bold – vores opspil var for kompliceret i dag, hvilket gjorde, at vores spil faldt sammen længere fremme på banen. Når tingene endelig lykkedes skabte vi også flere store muligheder. En stor del af forklaringen tilskriver jeg nervøsitet hos de mange spillere, som i dag spillede deres første landskamp. Jeg er meget glad for arbejdsindsatsen og 1-1 i 2. halvleg viser, at vi godt kan være med. Denne kamp har givet pigerne en øjenåbner med hensyn til, hvilket niveau de skal op på for at kunne spille med på højeste hylde," sagde Danny Jung.