U19: Storsejr over Letland

Anden kamp i EM-kvalifikationsrunden, som i denne uge spilles i Hviderusland, bød i dag på en 8-0 sejr. Specielt i første halvleg udspillede de danske piger modstanderen fra Letland.

Her ses de fire målscorer. Emilie Henriksen (1), Caroline Møller (2), Siv Jørup (1) og Nicoline Sørensen (4).

Det lignede på forhånd en overkommelig opgave for de danske U19 piger, da de torsdag eftermiddag mødte Letland.
De danske piger var storfavoritter til sejren og viste fra start, at de var klar til at påtage sig rollen.

Anfører Nicoline Sørensen havde i hvert fald forstået budskabet, da hun efter bare syv minutter bringer danskerne på sejrskurs. Hun dribler sig fri på kanten af feltet og sparker bolden henover den lettiske keeper til 1-0.
10 minutter senere er hun på pletten igen, da hun bringer holdet foran 2-0. Herefter fik den lettiske keeper travlt med at hive bolden ud af nettet. Et godt spillende dansk hold scorer nemlig ikke mindre en fire gange i løbet af kampens næste 20 minutter. Caroline Møller og Emilie Henriksen scorer begge, mens Nicoline endnu engang viser skarpheden og sætter sidste fod på scoringerne til 5-0 og 6-0.

Efter pausen trækker det lettiske hold sig længere tilbage på banen og dette efterlader lidt mindre plads til dansk udfoldelse. De danske piger formår dog, at score yderligere to gange i anden halvleg. Først scorer Caroline Møller i det 61. minut og herefter lukke Siv Jørup målfesten med scoringen til 8-0 efter 72 minutters spil.

"Det var en god kamp, hvor vi hele vejen igennem holder fokus og aftaler, og som vi naturligvis dominerer fuldt ud," lød det efter kampen fra den glade firemålsskytte, Nicoline Sørensen.
Nicoline var da også glad for scoringerne. "Det var dejligt at lave mål - det er altid fedt. Men jeg må også give stor cadeau til mine medspillere, som gør det nemt at være angriber," lød det slutteligt fra anføreren.

På trods af to ud af to sejre indtil videre i kvalifikationsrunden i Hviderusland, så har de danske spillere endnu ikke endeligt sikret sig videre avancement til forårets eliteround. Dette kan de dog gøre på søndag kl. 15, når holdet møder Rumænien i rundens sidste kamp. Den kamp kan streames live. Følg med på Kvindernes Fodboldlandsholds Facebookside på søndag.