Dansk målorgie mod Liechtenstein

Danmark spillede onsdag aften testkamp mod Liechtenstein, inden det søndag går løs i VM-kvalifikationen. Det endte med en sikker dansk sejr, Nicolai Jørgensen scorede to gange før pausen, og i 2. halvleg øgede Andreas Cornelius, Viktor Fischer og Jens Stryger Larsen til slutresultatet 5-0.

Der var masser mål at juble over i Horsens for både spillere og tilskuere . Foto: www.fodboldbilleder.dk

Det var næsten spil til et mål

Der var ikke spillet mange minutter af kampen mellem Danmark og Liechtenstein før Danmark havde sat sig på spillet.

De meget hvidklædte danskere spillede bolden rundt i fine kombinationer, men gæsterne skal dog roses for, at de i den første del af halvlegen, egentlig stod meget godt i de defensive rækker, og ikke tillod Danmark at komme frem til de helt store chancer.

Men efterhånden som tiden gik, virkede det blot som et spørgsmål om tid, før den første danske træffer faldt. Og det skete så også efter en halv time. Et godt dansk angreb endte med at Peter Ankersen headede på tværs til Viktor Fischer – som man egentlig troede ville score – men Fischers skud tog undersiden af overliggeren, sprang ud i spil igen – og returen headede Nicolai Jørgensen så i mål. Liechtensteins keeper Jehle og et par forsvarsspillere prøve at redde på stregen, men bolden var altså i mål, hvilket også var set af linjedommeren.

Der gik ikke mange minutter før Nicolai Jørgensen blev dobbelt målscorer. Denne gang forsøgte Christian Eriksen at spille Nicolai Jørgensen fri i feltet, det lykkedes ikke helt, men da Martin Rechtsteiner slet ikke fik clearet bolden, lå den pludselig foran en helt fri Nicolai Jørgensen – og han sparkede resolut bolden i mål til 2-0.

Blot tre minutter senere fik Pierre-Emile en god mulighed, men hans hovedstød sad desværre lige på keeperen, og dermed endte de første 45 minutter med stillingen 2-0.

Yderligere tre danske mål i 2. halvleg

Fra 2. halvlegs start var Simon Kjær og Pierre-Emile Højbjerg afløst at Thomas Delaney og Andreas Cornelius. Rent spillemæssigt betød udskiftningerne ikke de store ændringer, for de hvidklædte danskere fortsatte med at presse frem og skabe chancer.

Det tog dog Andreas Cornelius mindre end fire minutter at komme på måltavlen. Durmisi slog et fint indlæg fra venstresiden, Nicolai Jørgensen var lige ved at nå den – men kun lige ved – og i stedet for dukkede Cornelius op og sendte bolden i mål.

Og de danske angreb blev ved, der var skud, der var hovedstød og der var endda et hælspark – men først i det 62. minut blev det 4-0. Nicolaj Jørgensen skød på mål, forsøget snittede en forsvarer men endte hos Viktor Fischer, og han sendte bolden i mål.

Få minutter efter 4-0 scoringen skiftede Åge Hareide hele tre mand ud. Ud gik Kvist, Fischer og Durmisi, og ind kom i stedet for Mathias ”Zanka” Jørgensen, Daniel Wass og Jens Stryger Larsen.

Chancerne blev ved med at komme, blandt andet var Delaney meget tæt på og Cornelius havde et meget flot hovedstød, men keeper Jehle skal også roses for en meget flot redning på Cornelius’ forsøg.

Med cirka et kvarter tilbage af kampen kom Yussuf Poulsen på banen i stedet for Nicolaj Jørgensen, og fem minutter senere slog Yussuf Poulsen et indlæg ind i feltet. Det endte hos Jens Stryger Larsen, han sparkede en inderside i jorden – men på elegant vis hoppede bolden i mål uden chance for Jehle i Liechtensteins mål.

I det. 90. minut var Yussuf Poulsen selv ved at komme på tavlen, men Jehle reddede forsøget – og herfra og til sidste fløjt i tillægstiden skete der ikke det store.

Det endte dermed 5-0 i en kamp med mange chancer og en god portion effektivitet hos angriberne, en effektivitet der meget gerne må være intakt, når Danmark søndag aften møder Armenien i Telia Parken.

Statistiske vinkler efter kampen

• Sejren på 5-0 var Danmarks største sejr i knap tre år svarende til perioden siden oktober 2013, hvor Island blev besejret med 6-0 i Parken.
  • Frederik Rønnow og Jens Stryger Larsen blev debutanter nr. 796 og 797 på det danske A-landshold.
  • Jens Stryger Larsen blev tillige den første spiller til at score i sin debut på A-landsholdet siden Lasse Schöne i august 2009 mod Chile.
  • Det var anden landskamp i 2016, at Nicolai Jørgensen formåede at score to mål i samme landskamp, idet han også var dobbelt-målscorer mod Island i marts.

Danmark – Liechtenstein 5-0 (2-0)

1-0 Nicolai Jørgensen (30’), 2-0 Nicolai Jørgensen (33’), 3-0 Andreas Cornelius (49’), 4-0 Viktor Fischer (62’), 5-0 Jens Stryger Larsen (84’)