Herning bliver en del af noget større

En ny fem-årig partnerskabsaftale mellem Herning Kommune og DBU skal via fodbold styrke kommunens arbejde med velfærd



Landskampe, DBU Tour og velfærdsarrangementer. 

Det er alle dele af en ny partnerskabsaftale mellem Herning Kommune og DBU. Aftalen bliver præsenteret netop som, at Herre-A-landsholdet skal spille næste landskamp – og Åge Hareides første som landstræner - mod Island på MCH Arena i Herning Skærtorsdag den 24. marts. 

Med aftalen forpligter Herning Kommune og DBU hinanden til at udnytte fodboldens tiltrækningskraft for at skabe øget sundhed, tættere fælleskaber og løfte hverdagen på de lokale skoler. Konkret vil det vise sig i et årligt samfundsprojekt, der tager udgangspunkt i DBU’s nye vision, ‘En Del af Noget Større’. Derudover skal Herning frem mod 2020 være vært for to herre-A-landskampe, to ungdomslandskampe, årligt besøg af DBU Tour med blandt andet VM i Straffe og andre fodboldaktiviteter – samt afholdelse af både Dansk Fodbold Award og DBU’s Repræsentantskabsmøde 
 
På borgmesterkontoret i Herning glæder aftalen borgmester Lars Krarup:

"Fodboldspillet har den enestående evne, at det forstås af alle, på tværs af eksempelvis aldersgrupper, køn og sprog. Ved at samarbejde med DBU giver vi borgerne mulighed for, via fodbold, at gøre Herning Kommune til et endnu bedre og sjovere sted at bo. Når vi siger, at ”I Herning er alle muligheder åbne”, så mener vi blandt andet, at alle skal have muligheden for at være en del af fælleskabet. Det handler både om fællesskabet i samfundet, fællesskabet i skoleklassen eller fodboldklubben, og det fællesskab man oplever som deltager i de mange store begivenheder, der foregår i kommunen, som eksempelvis landskampe i fodbold" siger Lars Krarup. 
 
I DBU glæder formand Jesper Møller sig over, at aftalen både favner landshold og samfundsprojekter samt at fodbold, frivillige og fodboldklubber i samarbejde med DBU og DBU Jylland skal være med til at udvikle og gavne lokalsamfundet i Herning Kommune.

"Fodbold kan være med til at understøtte kommunernes indsats i samfundet; både i forhold til sundhed, integration, inklusion og arbejdet med den nye skolereform. Derfor er det fantastisk, at en stor kommune som Herning og DBU nu har formaliseret samarbejdet i en velfærdsalliance, så vi i fællesskab kan udbrede forskellige fodboldaktiviteter til glæde og gavn for flere," udtaler Jesper Møller, der roser Herning Kommune for “stort engagement og velvilje til at investere i samarbejdet”. 
 
Herning Kommune afsætter én million kroner om året til den kommunale del af partnerskabsaftalen.
 
Dermed er aftalen den hidtil største i række, hvor DBU sidste år indgik partnerskabsaftaler med kommunerne Aalborg, Viborg og Tønder og arbejder på at indgå en række nye aftaler med kommuner over hele landet. Målet er at lade fodbold være med til at løse samfundets udfordringer inden for blandt andet sundhed, integration og skole samt at skabe et tættere samarbejde mellem klubber, lokalunioner og kommuner. 
 
FAKTA:

Partnerskabs-aftalen mellem Herning Kommune og DBU omfatter følgende begivenheder i perioden 2016-2020:
  • Afvikling af et årligt samfundsprojekt under paraplyen ”En Del Af Noget Større”
  • Afvikling af to herre A-venskabs-landskampe på MCH Arena i perioden (Den første 24. marts i år mod Island)
  • Afvikling af to U-landskampe på ét af kommunens fodbold-anlæg
  • Årligt sommer-besøg af DBU Tour på Torvet i Herning
  • Værtsskab for ét DBU Repræsentantskabsmøde i perioden
  • Værtsskab for et Dansk Fodbold Award Show i perioden

Log ind