Det slovakiske skib sank i Viborg

Vigtige point blev høstet i dag på Energi Viborg Arena, hvor kvindelandsholdet mødte Slovakiet i EM-kvalifikationen. Nadia Nadim kom på banen efter 45 minutter og afgjorde kampen for danskerne med to scoringer.

Nadia_Slovakiet_500
Nadia Nadim fejrer sin første scoring. FOTO: fodboldbilleder.dk

60 sekunder! Præcist så kort tid gik der, før Stine Larsen i det danske angreb havde en 100 procents chance foran det slovakiske mål. Brøndbyspilleren, der på det seneste har gjort det fortræffeligt i offensiven for sin klub, dannede i dagens kamp angrebsduo med Johanna Rasmussen. Og det var hun altså ikke sen til at bevise, var et rigtigt godt træk af den danske landstræner.

Resten af det danske landshold startede også fremragende ud over hele linjen i dagens EM-kvalifikationskamp mod Slovakiet. Spillerne viste ingen nervøsitet eller nerver, som det ellers kunne forventes af en så vigtig kamp.

For det var en vigtig kamp, der blev spillet på Energi Viborg Arena til aften. Slovakiet er Danmarks direkte modstander i kampen om den altafgørende andenplads i puljen efter Sverige, der har været uhyggeligt stærke i deres gruppekampe.

Danmark viste tænder igen efter 12 minutters spil, hvor anfører Pernille Harder fik driblet sig igennem en hullet slovakisk forsvar, men hendes aflevering ind over mål havde ingen aftager.

Den slovakiske målmand havde ikke den bedste halvleg i sin karriere, og så skidt ud i målet ved flere lejligheder. De danske kvinder formåede dog ikke at udnytte slovakkens halvdårlige dag på kontoret, og de fleste skud lå tæt inde på kroppen af den lave keeper.

Slovakiet havde luret, at det danske hold er et velspillende ét af slagsen, og stod lavt på banen, og lukkede af for det meste af danskernes spil. Men så gjorde Pernille Harder det, som hun tit gør, når det gælder. Fantastisk forarbejde af Sanne Troelsgaard, hård afslutning af Harder - og så var der lige pludselig ekstra god stemning i Viborg. 1-0 til Danmark efter 28 minutters spil.

I den anden ende af banen blev Slovakiet sultne. En klasseredning af Stina Lykke afholdt dog slovakkerne fra at bringe spænding i kampen.

Nadia Nadim startede kampen blandt udskifterne, da hun missede den første træning i Viborg på grund af den lange rejse fra USA. Om hun har siddet på bænken og lavet en plan for at bevise, at hendes plads er på grønsværen og ikke på plasticstolen, skal stå hen i det uvisse. Men der stod Nadia Nadim på anden halvleg.

Nadims nærmest første berøring endte med en scoring. Et fantastisk angreb endte med et Nadim-hovedstød, som på fineste vis endte bag den slovakiske keeper. Få minutter senere pegede dommeren på pletten foran selv samme keeper - straffe til Danmark.

Èn af UEFA´s nye regler for straffespark er, at dommeren ikke må være i tvivl om hvem der tager straffesparket. Ingen af de 3414 tilskuere på stadion var i tvivl om, hvem der skulle tage det straffespark. Nadim bar selv bolden hen til pletten, tog tilløb og satte køligt bolden i nederste venstre hjørne. 3-0 til Danmark.

Men Danmark ville mere. I kampens døende sekunder satte Sanne Troelsgaard en lang tå på et indlæg - og 4-0 til Danmark. Vigtige point og mange vigtige mål i en kamp, der kan vise sig at være helt afgørende for Danmarks (forhåbentligt) kommende EM-deltagelse. Vi holder vejret i spænding indtil tirsdag, hvor holdet møder Polen på Energi Viborg Arena kl. 19.00. Kampen kan følges på DR3.

Du kan finde den fulde kampstatistik lige her.