Polen blev fortæret i Viborg

Danmark scorede seks gange. Og så var EM-billetten (næsten) en realitet i Viborg.

Danmark_Polen_500

Dansk jubel. Foto: Fodboldbilleder.dk

Der var virkelig meget på spil i dagens kamp mod Polen. Som i virkelig meget. Danmark kunne med en sejr sætte sig solidt på andenpladsen i puljen og med al sandsynlighed sikre direkte deltagelse til EM i Holland 2017.

Men først stod der Polen på menuen på Energi Viborg Arena.

Polen er en ret, der bliver serveret defensiv, men omstillingsparat. Men der kom ikke mange omstillinger fra polske fødder i de første minutter af kampen. I stedet var det danskerne, der, flot bakket op af tilskuerne på stadion, lagde hårdt ud. Og det var nogle sultne danske spillere, der med duften af EM-billetter inden for nær rækkevidde, satte sig hårdt - om end dog lidt nervøst - på kampen fra begyndelsen.

Og så gik det ellers derudaf. Sanne Troelsgaard fik efter små tyve minutters spil sidste fod på et godt omstillingsspil fra Harder og Nadim, og sendte bolden i nettet til 1-0. Efter små ti minutter var det så anfører Harder selv, der kunne sætte et smukt frispark ind bag Polens keeper til 2-0. Få minutter senere var den afsluttende bold tilbage på Troelsgaards fødder, da hun igen nettede til 3-0. Kort før dommerens slutfløjt i første halvleg rundede Pernille Harder det hele af til en dansk føring på 4-0. Og så kunne tilskuerne på lægterne lige nå at trække vejret og gøre status på det, de lige havde været vidner til.

En fuldstændig fantastisk halvleg af de danske kvinder. Landstræner Nils Nielsen havde forinden kampen brugt samlingen til at forberede spillere til dybe løb og hurtige sprinter, der skulle være med til at løsne op for det solide, polske forsvar, som Danmark kæmpede så meget med at trænge igennem sidst de to hold mødtes i Polen i en målløs affære.

Dagens affære blev alt andet end målløs. Danskerne var på banen igen efter blot syv minutters pause, men mere var der åbenlyst heller ikke brug for blandt de rød-hvide. Efter blot syv minutter af anden halvleg driblede Johanna Rasmussen sig igennem det polske forsvar, og frækt loppede bolden ind over benene på den polske keeper. 5-0 til Danmark. Ekstase på Energi Viborg Arena.

Men de danske kvinder ville lige have det sidste med af målfesten i Viborg. Sanne Troelsgaards hattrick blev komplet efter 62 minutters spil. En vaskeægte egotur af KoldingQ-spilleren endte ud i en knaldhård afslutning mod mål - og ind i netmaskerne. 6-0 til danskerne.

Og så var der ikke så meget mere at sige om aftenen i Viborg. Alt det der skulle siges, blev sagt med bolden på banen. De danske kvinder spillede hårdt fysisk, godt teknisk og stærkt taktisk - og sikrede en fodboldfest på Energi Viborg Arena og (næsten) en billet til EM.

Danmark møder Moldova og Sverige i de to sidste kampe i EM-kvalifikationen.

Du finder den fulde kamprapport lige her.