Kvindelandsholdet i belgisk dukkert

Sidste kamp i gruppespillet ved dette års Algarve Cup blev en træls oplevelse for de danske kvinder. Trods flot præstation og spilovertag måtte de se sig slået 1-2 af Belgiens kvinder. Nu venter Portugal i placeringskamp.

Holdfoto_DK_Bel_500
Startelleveren ved aftenens kamp mod Belgien. Foto: DBU

Den danske startellever til aftenens kamp mod Belgien bød både på gamle kendinge og nye ansigter. Janni Arnth var tilbage i midterforsvaret ved siden af Simone Boye med anførerbindet om armen i fravær af Pernille Harder, der blev skånet til dagens kamp.

Alle Nils Nielsens udvalgte kom bragende ud fra omklæningsrummet til kampen i Albufeira, der samtidig var altafgørende for Danmarks position i gruppen og for placeringskampen onsdag. Derfor startede kampen som den bedste ved turneringen for de danske kvinder, og Sanne Troelsgaard triumferede det gode danske spil med et flot hovedstød på mål, der desværre ikke ledte til en scoring.

Keeper Stina Lykke kunne fejre jubilæumskamp nummer 50 med dagens præstation, men den første halve time var der ikke mange muligheder for at vise sig frem for den danske målmand. Alt spillet lå ved danske fødder og Belgien så både langsomme og ufarlige ud. Det danske opspil derimod strålede, og Johanna Rasmussen satte en ellers flot detalje - et kækt lop - lige over mål.

Med det klare danske overtag i størstedelen af første halvleg var det derfor heller ikke til at tro sine egne øjne, da Belgien med fire minutter igen af første halvleg satte bolden i de danske netmasker. Et frispark fra kanten af feltet ender i tumult foran Stina Lykkes mål, og bolden bliver kæmpet over stregen bag den danske keeper. 1-0 til Belgien.

Sjældent har en føring været så uretfærdig. Det var derfor også et dansk landshold, der småløb ned i omklædningsrummet ved pausefløjtet for at få snakket tingene igennem.

Fra starten af anden halvleg var rollerne fra første halvleg bytte om. Belgien nu som spilstyrende og med overtaget i kampen, og Danmark to meter bag de belgiske pasninger. Overtaget førte til et par belgiske afslutninger, som heldigvis ikke endte ud i scoringer.

Efter et sløjt første kvarter begyndte det at se lysere ud for de danske kvinder. Der kom mere gejst på attituden og mere overtag i spillet, men den danske offensiv førte også til kontrachancer for Belgien. Og pludselig måtte Stina Lykke endnu engang ind i målet og fiske bolden ud. 2-0 til Belgien.

Danmark nægtede at give op, selv om kampuret tikkede mod de 90 minutter. Cecilie Sandvej fik i sidste ende sat et lille smil på de danske læber, da hun få minutter før tid fik reduceret til 1-2 på et flot skud langt udefra.

"Et dumt nederlag", sagde Stina Lykke efter kampen. Du kan se hele hendes reaktion på Facebook-siden Kvindernes Fodboldlandshold.

Danmark møder Portugal i kampen om 7. pladsen på onsdag.

Du finder den officielle kamprapport fra kampen her.