U21 indtager førstepladsen efter sejr

Tre point blev sat på kontoen fredag aften, da U21-landsholdet vandt 1-0 over Luxembourg.

En scoring i sidste øjeblik af Casper Nielsen, sikrede dansk sejr i Luxembourg. Målet lod vente længe på sig, men dansk vedholdenhed betalte sig, så indskiftede Casper Nielsen i det 90. minut kunne sikre tre point til Danmark.

Danmark lagde ellers stærkt ud fra første fløjt. Der blev presset godt på, og der gik heller ikke længe før den første chance kom. Fischer bliver nedlagt lige uden for feltet, men Sisto sparker desværre lige over mål frisparket.

Få mintutter senere kommer de 'rød-hvide' igen til en chance. Hjulsager arbejder hårdt og erobrer bolden på baglinjen. Han spiller Fischer, som finder en fri Lucas Andersen, der afslutter – desværre lige på målmanden.

Selvom Luxembourg kom bedre ind i kampen, som tiden gik, var det alligevel danskerne, der var spilstyrende.

Efter 17 minutter er det igen Lucas Andersen, som er tæt på at score efter et hjørnespark, som Andrew Hjulsager sender ind til Andreas Maxsø, der forlænger til Lucas, som dog igen mangler den sidste skarphed.

Danmark havde flere gode chancer i første halvleg, men målet lod vente længe på sig. Til gengæld var Jeppe Højbjerg sikkert på plads i målet, de gange Luxembourg kom frem til chancer.

2. halvleg startede, som første sluttede. Danmark gik benhårdt efter målet, kom til flere chancer, men igen manglede marginalerne.

Efter 53 minutter slider Sisto sig fri og får spillet bolden videre til Fischer, der kan sende den på tværs gennem feltet til Jakob Blåbjerg, som er millimeter fra bringe Danmark i front.

Luxembourg begyndte at stille sig dybere i forsvaret. Det gjorde det svært for Danmark, som begyndte at tage flere chancer fra distancen. Sisto var af flere omgange tæt på, men målet udeblev.

Det så ud som om, at kampen ville ende målløs, men i de døende minutter er det Casper Nielsen, som bringer Danmark foran og dermed sikrer dansk sejr og tre point på EM-kvalifikationskontoen.

Aftenens anden kamp i puljen stod mellem Wales og Bulgarien, som inden dagens kampe lå med i toppen af puljen. Kampen mellem Wales og Bulgarien endte uafgjort og med en dansk sejr indtager Danmark nu førstepladen i EM-kvalifikationspuljen, men med en kamp mindre end Wales og Bulgarien på anden- og tredjepladsen.

Se reaktioner fra Niels Frederiksen, Frederik Holst og Casper Nielsen på U21-landsholdets Facebook