Undertippede Danmark slår OL-deltagere

Det danske kvindelandshold kom i dag rigtig godt fra start ved årets Algarve cup, da de slog favoritterne fra Canada.

Nadia_Nadim_DK_Mol_500
Nadia Nadim fra kampen mod Moldova, efteråret 2015. FOTO: fodboldbilleder.dk

En hårdtarbejdende Nadia Nadim stod for kampens ene mål, da Danmark i noget nær sommersol slog Canadas kvinder med 1-0.

Nils Nielsens tropper havde på taktikmødet forud for kampen fået besked på at ”kæmpe for hinanden og tage ansvar for sig selv” – og det var noget nær præcist det billede, der tegnede sig af de danske kvinder ved dagens kamp.

Fra kampens begyndelse sad danskerne hårdt på Canada, og pressede de canadiske spillere ved hver eneste boldberøring. Kampens første minutter bød på flere chancer i begge ender, og der skulle ikke gå mere end få sekunder før Pernille Harder havde holdets første store chance.

Danmarks høje presspil fortsatte store dele af kampen, og selvom canadierne forsøgte sig med flot opspil over kanterne, kom de aldrig rigtig frem til noget stort i første halvleg – hovedsageligt på grund af et solidt, dansk forsvar.

Anden halvleg startede, hvor første sluttede. Danskerne højt i banen, mens canadierne fortsatte med at prøve at spille sig til store chancer. Der skulle dog ikke gå meget mere end ti minutter af anden halvleg inden en vis Nadia Nadim fik de canadiske kvinder til at hænge med næbet.

En lidt tilfældig bold havnede for fødderne af den offensive dansker, og med et hårdt, fladt spark gav hun ingen chancer til Stephanie Labbe i det canadiske mål. 1-0 til Danmark – endda særdeles fortjent.

Canada pressede på til sidste fløjt, og valgte midt i anden halvleg at sætte topscorer Christine Sinclair på banen. Angriberen har med 160 landsholdsmål et rygte for at kunne afgøre kampe – men det var altså ikke tilfældet denne dag i Algarve.

Danmark kunne slutteligt trække sig sejrrigt ud af den første præstation ved Algarve Cup 2016. På fredag venter Island i andet opgør i gruppespillet.