Nyt legat viser klubbens farver

DBU har sammen med den internationale fairplay-organisation, FARE, uddelt legater til fans, der vil vise mangfoldigheden i fodbold. De første kreative events er allerede løbet af stablen.


Foto: Klaus Berdiin Jensen 


”Alle farver er smukke”. Sådan lyder det budskab, som stod skrevet over brystet på spillerne i Brønshøj Boldklub i forbindelse med weekendens hjemmekamp.

Som tilskuere havde klubben inviteret 25 flygtninge, der kunne komme gratis til fodboldkamp denne dag.

Bag de gode initiativer stod fan-klubben Brønshøj Drunken Army, der havde fået støtte via et legat fra den internationale fairplay-organisation, FARE, sammen med DBU.

Jeppe Rohde, der er medlem af Brønshøj Drunken Army siger om årsagen til at de har søsat initiativerne:

- Fodbold er et universelt sprog. Vi byder flygtninge og asylansøgere velkomne på Tingbjerg Ground, hvor fodboldkulturen dyrkes på banen og tribunen.

Alle har kunne søge legaterne og fans har selv kunne vælge deres aktiviteter. Det eneste krav var, at det skulle have til formål at hylde mangfoldigheden i fodbold og kæmpe imod racisme og homofobi.

Og der var da heller ingen tvivl om budskabet, da spillerne i Brønshøj løb på banen til synet af en stor regnbuefarvet tifo på tilskuerpladserne.

Hele verden samlet i Næstved

Også i Næstved blev der slået et slag for mangfoldigheden. Med penge fra legatet har Næstved Support fået lavet en flagranke, som viser alle de mange nationaliteter, der er samlet på klubbens førstehold. Således kan man nu både se det amerikanske, ghanesiske, tyrkiske, iranske og albanske flag ved siden af Dannebrog på stadion.

”Vi ønsker på denne måde at vise, at alle uanset nationalitet og hudfarve er velkomne på vores stadion, i vores boldklub og i vores fanklub, siger formand for Næstved Support, Majbritt Holm Hansen.

”Det er ment som en hyldest til vores nuværende spillere og en invitation til kommende spillere uanset hvorfra i verden de kommer. Det er en invitation til integration og fællesskab, hvad enten det er på motions- eller eliteplan eller som tilskuer og fodboldfan,” slutter hun.

Også i den følgende weekend vil man kunne se resultatet af et af fan-legaterne for mangfoldighed. Når FCK på hjemmebane tager imod Silkeborg i Parken vil der være overraskelser i ærmet, som fansene i FCK står bag med den økonomiske støtte fra FARE og DBU.


Tribunen i Næstved ser nu sådan ud takket være et legat uddelt af DBU og den internationale anti-diskriminations organisation, FARE. Fansene i Næstved Support havde brugt deres legat på at vise farverne på alle 1.holdets nationaliteter.

Foto: Næstved Boldklub

Log ind