Smalt dansk nederlag mod Holland

Danmark spillede en god anden halvleg mod Holland, men det var ikke nok til point. Hollænderne vandt 1-0 på en straffesparksscoring efter 20 minutters spil.

Både Danmark og Holland vandt deres første kamp ved EM 1-0, så der var kamp om spidsen i gruppe A, da de to hold torsdag aften tørnede sammen på Sparta Stadion i Rotterdam.

Her var træner Nils Nielsen gået over i en 4-4-2, for at dæmme op for den stærke hollandske frontkæde, men især højrekanten Shanice van de Sanden voldte danskerne enorme problemer.

Det var dog efter opspil i højre side, at det gik galt for danskerne efter 20 minutters spil. Hollænderne kombinerede i feltet, hvor Nanna Christiansen lidt uheldigt fik hægtet Danielle van de Donk. Straffespark, og det omsatte Sherida Spitse til scoring.

Minuttet efter fik danskerne en gylden mulighed for at udligne. Danskerne erobrede bolden efter højt pres. Nadia Nadim spillede Pernille Harder helt fri, men alene med målmanden brændte den danske anfører.

Det var reelt Danmarks eneste chance i en første halvleg, som der stod Holland og især Shanice van de Sanden på. Hun drev igen og igen gæk med det danske forsvar, og kom til flere afslutninger, men det blev ved 1-0 ved pausen.

Kort efter pausen havde Sanne Troelsgaard en stor chance for at udligne, da hun blev spillet helt fri i højre side. Keeper Sari van Veenendaal kom ud, Troelsgaard forsøgte at løfte bolden over hende, men desværre fik hun den også løftet over mål.

Generelt kom danskerne langt bedre ud efter pausen. Spillet blev sat bedre centralt, og de offensive spillere var langt mere synlige end i de første 45 minutter.

Med et kvarter igen var Sanne Troelsgaard så igen på spil. Denne gang førte Pernille Harder bolden frem, fandt me den dyb bold Troelsgaard i feltet, men denne gang sad afslutningen lige på den hollandske keeper.

Netop som stadionuret rundede 90 fik Nadia Nadim en stor hovedstødsmulighed efter Pernille Harder-frispark, men hun headede lige på keeperen. Mere blev det ikke for danskerne, der trods en opløftende anden halvleg måtte se sig slået med 1-0.

Trods nederlaget har Danmark gode muligheder for at gå videre til kvartfinalen. En sejr i sidste kamp mod Norge vil sende danskerne videre, ligesom uafgjort kan være nok, afhængig af, hvordan opgøret mellem Holland og Belgien udspiller sig.