Brøndby tager 11. pokaltitel med sejr over KoldingQ

Finalen i Kvindepokalen 2018 blev en målrig affære, da Brøndbys kvinder sikrede sig en 3-0 sejr over hjemmebaneholdet KoldingQ. Med sejren sikrer Brøndby sig dermed sin 11. pokaltitel.

KoldingQ imponerede i sidste weekend, hvor de slog topholdet Brøndby med 4-1 på mål af Lotte Troelsgaard og tre scoringer fra Signe Boysen.

I dag skulle de blå-gule så forsøge at revanchere sidste uges nederlag, da de gæstede Autocentralen Park i Kolding, der dannede ramme om årets pokalfinale mellem KoldingQ og Brøndby.

Forud for finalekampen havde de to hold mødt hinanden tre gange tidligere i denne sæson. De to første opgør sluttede uafgjort henholdsvis 2-2 og 1-1, mens det altså senest blev til en 4-1-sejr til koldingenserne.

En flot kulisse med 3.360 fremmødte tilskuere i forårssolen på Autocentralen Park bød spillerne velkomne på banen, og de blev vidne til to hold, der lagde fint fra land.

Allerede i kampens tredje minut var KoldingQ tæt på at komme frem til en chance efter en god omstilling. Men de formåede ikke at få en afslutning ud af det.

Der skulle blot gå seks minutter, før Katrine Abel skulle ud i en vigtig redning i Brøndby-målet. Et indlæg fra højre side blev sendt ind i feltet, hvor Lotte Troelsgaard fik hovedet på, men Brøndby-keeperen fik afværget.

Lidt senere opstod en stor hovedstødsmulighed til hjemmeholdet. Louise Eriksen sendte et flot indlæg ind i hovedet på Carola Schneider. Men midtbanespillerens afslutning røg over mål.

Efterhånden blev Brøndby mere nærgående og sad på spillet, uden det dog for alvor udmøntede sig i de helt store chancer.

Da de første 17 minutter var rundet, tog tingene så fart. Esther Willems fik ikke ordentligt clearet et Brøndby-hjørnespark, og den mulighed lod Olga Ahtinen ikke passere forbi, og på sikker vis hamrede hun kuglen i netmaskerne til en 1-0-føring. Ved scoringen blev Brøndby-profilen Stine Larsen skadet, og måtte siden forlade banen med en skade.

Brøndbys finske angriber Ria Öling, der kom på banen i stedet for en skadet Stine Larsen, skulle blot bruge to minutter på banen, før hun bragte de blå-gule yderligere i front. Öling modtog en bold i dybden, og alene med keeperen Stina Lykke, vippede hun bolden i mål.

Mod slutningen af første halvleg, kom KoldingQ bedre med, med de kom ikke frem til det store, og derfor var stillingen fortsat 2-0 ved pausetid.

KoldingQ forsvarede generelt sig fint og havde også optræk til et par fine muligheder fremadrettet efter pausen.

I stedet slog de blå-gule til endnu en gang i den anden ende efter bare syv minutters spil af anden halvleg, da Ria Öling tog sagen i egen hånd og meget vel sikrede afgørelsen.

Olga Ahtinen sendte en bold ind bag KoldingQ-forsvaret og i fødderne på landsmanden Ria Öling, som køligt sendte bolden ind bag Stina Lykke til 3-0.

Mod slutfasen faldt intensitet og spillet bølgede en del frem og tilbage, men Brøndby var dog fortsat mest dominerende på bolden. KoldingQ havde optræk til gode muligheder fra venstre side, men Peter Pedersens KoldingQ-mandskab manglede det sidste.

Flere mål blev det ikke til, og dermed nappede Brøndby fredag aften pokaltitlen for 11. gang i klubbens historie med 3-0-sejren over KoldingQ.