Ærgerligt dansk nederlag til Kroatien

Danmark fik en drømmestart mod Kroatien med en scoring af Zanka efter blot 57 sekunder, desværre fik Mandzukic hurtigt udlignet – og herefter fulgte næsten 120 minutters tæt kamp om pladsen i kvartfinalen. I den sidste ende skulle der straffesparkskonkurrence til for at finde en vinder – og her trak kroaterne desværre det længste strå.

Der var blot spillet 57 sekunder af aftenens kamp – før den danske jubel brød ud. Et langt indkast fra Jonas Knudsen endte hos Zanka, og hans skud formåede den kroatiske keeper Subasic ikke at holde ud af nettet. Målet var det 12. hurtigste mål i VM-historien.

Desværre varede det blot et par minutter før kroaterne havde udlignet. De kom ind i vores felt, og her endte et dansk forsøg på at cleare bolden med, at AC blev ramt lige i hovedet. Derfra sprang bolden hen til Mandzukic, og han fik sendt bolden ind bag Kasper Schmeichel.

Om det var den hurtige udligning der førte til, at kroaterne overtog kontrollen med kampen, skal være usagt. Men i den næste halv time, var det Kroatien der havde det meste spil – og de fleste chancer, om end ingen af chancerne gik hen og blev kæmpestore.

Hen mod slutningen af halvlegen, kom Danmark fint tilbage i kampen. Vi fik lidt mere ro over vores spil, holdt fast i bolden og fik gennemført en række fine angreb – dog uden at komme frem til de chancer, der kunne have genetableret vores føring. Der blev dog ikke scoret yderligere, og dermed kunne de to hold gå til pause med stillingen 1-1.

Fra 2. halvlegs start kom Lasse Schöne ind i stedet for Andreas Christensen, og det viste sig at være et fint træk af træner Hareide, for med Schöne på banen fik vi lidt bedre gang i offensiven.

Vi fik generelt skabt en del halve chancer, og specielt Yussuf Poulsen skabte problemer for kroaterne, og derudover var Danmark næsten farlige ved hvert eneste indkast – for her kastede Jonas Knudsen gang på gang langt, og den taktik førte til flere farlige situationer.

Ind ville bolden desværre ikke – men da det samme var tilfældet for Kroatien, hvor specielt Modric gang på gang forsøgte sig fra distancen – endte de første 90 minutter med stillingen 1-1, og dermed skulle de to mandskaber ud i en omgang forlænget spilletid.

I det forlængede spilletid var Danmark tættest på scoring ved et par langskud fra henholdsvis Schöne og Pione Sisto, men begge herrer måtte se deres forsøg gået et par meter forbi Subitic’ mål. Bedst som det så ud til, at vi skulle ud i straffesparkskonkurrence fik Kroatien straffespark. Ante Rebic blev stukket dybt, han rundede Schmeichel – men bedst som Rebic skulle til at sende bolden i mål, nåede Zanka ham – og begik et potentielt ”livgivende” straffespark. Modric fik chancen fra 11-meters pletten, men han måtte se Schmeichel redde skuddet, og dermed var straffesparkskonkurrencen en realitet få minutter senere.

Resultatet af straffesparkskonkurrencen blev desværre ikke som håbet. Schmeichel reddede ellers to kroatiske forsøg, men afbrændere fra Christian Eriksen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen betød desværre, at Kroatien vandt dysten fra straffesparkspletten med 3-2.

Dermed er Danmark færdig ved VM, mens Kroatien lørdag den 7. juli møder Rusland i kvartfinalen.