Tempo – men ingen mål – i Aalborg

Aftenens testkamp mod Chile bød på mange positive elementer. Der var fint med tempo i kampen og vi fik skabt en del chancer, det eneste der manglede var de danske scoringer – men da Chile heller ikke scorede, sluttede det 0-0 i Aalborg.

Nicolai Jørgensen måtte kort før 1. halvlegs start trække sig, og derfor var det pludselig Nicklas Bendtner der lå på den danske top. Det var dog ikke den danske offensiv der startede bedst, for efter blot seks minutter havde Diaz testet Schmeichel med et glimrende langskud – og så havde de haft et forsøg på stolpen, her var en eventuel scoring dog blevet annulleret, da der var dømt offside.

Efter 10 minutter var det så Hernandez der testede Schmeichel med et lumst hovedstød – men Schmeichel fik akkurat fingrene på, hvilket var lige præcis nok til, at bolden ramte overliggeren og ikke gik i mål.

Men efter de tidlige chilenske forsøg kom vi stille og roligt med i kampen, som for øvrigt blev spillet i et særdeles højt tempo, og vi begyndte at true gæsterne, blandt andet via et par hjørnespark. I det 19. minut skulle Danmark nok havde taget føringen, men desværre ramte Cornelius bolden helt skævt – og hans forsøg gik langt forbi mål.

Midt i 1. halvleg bølgede spillet lidt frem og tilbage, begge hold kom til at par halve chancer, og vi skulle helt hen til det 35. minut, før der kan en rigtig stor chance. Her fik Christian Eriksen sendt et skud afsted, det fik keeper Herrera lige netop reddet, og returposten var Cornelius så meget tæt på at skubbe i mål.

Chilenerne fik 1. halvlegs sidste gode forsøg, men heldigvis for Danmark sendte Castillo sit fremragende langskud forbi mål. I halvlegens sidste minutter fik vi et frispark – der kunne være blevet farligt – men desværre var det ikke i dag, at Christian Eriksen havde fået frisparksfoden skruet helt perfekt på.

Chancerne var der, der blev bare ikke scoret

Fra 2. halvlegs start blev Nicklas Bendter afløst af Martin Braithwaite, og han skulle senere have en fod med i kampens største chance og flotteste angreb – men mere om det om lidt. 2. halvleg startede fuldstændig som 1. halvleg. Chile havde overtaget, fik spillet sig frem til en del halve chancer, og fik os presset godt tilbage.

Efter 9 minutter fik vi så kampens største chance. Christian Eriksen erobrede bolden nogle meter inde på Chiles banehalvdel, træk et stykke op af banen og slog en perfekt aflevering til Martin Braithwaite, der firsttimede en følt aflevering ind til en helt fri Andreas Cornelius - men ærgerligt nok headede Cornelius snert forbi Chiles mål. Det mål havde været et smukt mål, men nu blev det desværre blot en kampe chance.

I de næste 20 minutter blev der stadig holdt et fint tempo, men store chancer var der ikke rigtig. Vi fik til gengæld sendt Viktor Fischer, Mike Jensen og Yussuf Poulsen på banen, og sidstnævnte var kun lige kommet på banen, da han så Lasse Schöne sparke et flot fripark på stolpen. Ærgerligt.

Den sidste store chance kom i kampens tillægstid. Martin Braithwaite rykkede flot ned af banen og forbi en hel del chilenere, og fik til sidste afleveret bolden til Viktor Fischer. Fischer tog et træk til højre og fik afsluttet ved den nærmeste stolpe, helt nede ved jorden, men keeper Herrera nåede ned og sikrede dermed gæsterne det ene ”venskabspoint”.

Efter de to landskampe mod Panama og Chile er der nu et par måneder til de næste kampe. I starten af juni møder vi henholdsvis Sverige (i Stockholm) samt Mexico (stadion ikke valgt endnu), inden det går løs ved VM i Rusland.

Danmark – Chile 0-0 (0-0)
11.527 tilskuere på Aalborg Portland Park.