Jørgensen-brødrene brillerede mod barndomsklub

Martin og Mads Jørgensen vendte sammen med oldboyslandsholdet hjem til deres barndomsklub IF Midtdjurs, hvor især Mads Jørgensen spillede en hovedrolle med to mål i 1-3-sejren.

Brødreparret Martin og Mads Jørgensen besøgte for nylig deres barndomsklub IF Midtdjurs med oldboys-landsholdet. Foto: Vagn Christensen
Af: Vagn Christensen

Havde det ikke været for Jørgensen-brødrenes indsats i denne kamp, var det bestemt ikke sikkert, at Oldboyslandsholdet kunne trække sig sejrsrigt ud af dette års anden opvisningskamp. Værterne stillede op med et særdeles godt mandskab, der bestemt bød de forhenværende landsholdsspillere kvalificeret modstand – ikke mindst på grund af deres yngre alder og dermed hurtighed. Især lagde man mærke til hjemmeholdets tre frontangribere, der flere gange kampen igennem gav flere ”grå hår i hovedet” til folkene i landsholdsforsvaret.

Heldigvis stod DBU-mandskabet imod – især godt anført af brødreparret Martin og Mads Jørgensen, der i parentes bemærket har trådt deres fodboldmæssige barndomssko i denne klub. Martin – med de mere end 100 A-landskampe bag sig – med lækre detaljer på midtbanen, og en særdeles målfarlig lillebror, Mads, der med sine to mål i anden halvleg trods alt i sidste ende sikrede Oldboyslandsholdet endnu en sejr.

Oldboyslandsholdet kom foran godt et kvarter inde i første halvleg på et flot langskud af Christoffer Poulsen fra straffesparksfeltets yderkant. Et skud, den ellers udmærkede Djursland-keeper ikke havde en chance for at klare.

I anden halvleg satte landsholdstræner Per Andersen Martins lillebror Mads, der sad på bænken i første halvleg med lidt sygdom i kroppen, ind, og det hjalp på farligheden i landsholdets angreb. Godt halvvejs inde i halvlegen scorede Mads nemlig til 0-2 på en fin frispilning fra Stig Tøfting.

Blot fire minutter senere kom der dog igen spænding om kampens udfald, idet én af værternes bedste – den lille letbenede angriber Arkii Malik – afdriblede et par landsholdsforsvarere og med et flot hårdt skud sendte bolden ind bag Morten Cramer. Men heldigvis stod landsholdet imod – og ”lillebror Mads” kunne kort før slutfløjtet føje endnu en scoring til sin flotte præstation ved at heade bolden i nettet efter et fint indlæg fra venstrekanten.

De godt 1.400 tilskuere fik sig – helt i lighed med de mange andre tidligere modstandere – altså en opvisningskamp med deltagelse af mange tidligere landsholdskæmper, der beredvilligt stiller op til disse kampe – denne gang med noget mere modstand end sædvanligt. Endda med så meget modstand, at det på et tidspunkt midt i anden halvleg blev nødvendigt for kampens dommer at kalde gemytterne til besindighed efter et benspænd på den temperamentsfulde midtbanespiller Thomas Gravesen – heldigvis uden nødvendig brug af hverken gule eller røde kort til nogen af parterne.

Oldboys-landsholdets næste kamp er igen fastlagt i det jyske.  Denne gang fredag d. 14. juni, hvor holdet spiller mod 100 års-jubilarerne fra Nibe Boldklub.