Det er folk som Christine Buhl Andersen, direktør i Ny Carlsberg Glyptotek og formand for Ny Carlsbergfondet, Jonas Keiding Lindholm, direktør i Tænketanken Mandag Morgen og formand for organisationen OMBOLD, Jonas Christoffersen, direktør i Institut for Menneskerettigheder og for bordenden, Birgitte Ladefoged, Vice President HR i Danfoss, der blandt andre er med i det nye Etiske Udvalg. Et udvalg, der er hårdt brug for i dansk fodbold, forklarer Birgitte Ladefoged:

”Etisk Udvalg skal sikre, at Governance- og Udviklingskomiteen er bedst muligt klædt på til at træffe beslutninger, når det eksempelvis kommer til etiske områder som situationen i Qatar og Tyrkiet. Derfor er jeg positiv efter dagens møde, og vi glæder os til at komme i gang, så vi kan skabe de bedste rammer for dansk fodbold,” siger formand for Etisk Udvalg, Birgitte Ladefoged.   

 

Etiske sager på og udenfor banen

Etisk Udvalg har som formål at rådgive Governance- og Udviklingskomiteen i fodboldetiske spørgsmål, og udvalget skal behandle sager af etisk karakter, som måtte finde sted både på og udenfor fodboldbanen.  

Derudover skal de være sparringspartner for DBU’s administration ved etiske emner og dilemmaer, hvor DBU måtte have en holdning til situationen. Det kan være alt fra Qatar til situationen med landsholdsspilleren Mathias ’Zanka’ Jørgensen, der netop har trukket overskrifter i hele det danske mediebillede.

Og situationer som disse bliver der ikke færre af, forsikrer den nye formand for Etik-udvalget:

”Vi står ofte over for etiske dilemmaer i fodboldens verden – både på og udenfor banen. Det vil vi blive ved med. Derfor er det altafgørende, at vi diskuterer og debatterer de etiske dilemmaer, der nu engang opstår, så vi kan arbejde for dansk fodbolds bedste og klæde Governance- og Udviklingskomiteen bedst muligt på.”

Til mødet i dag var også Generalsekretær hos Amnesty International Danmark, Trine Christensen, til stede for at orientere om holdningen til Qatar. Det er desuden planen, at Etisk Udvalg skal holde møde fire gange årligt.  

 

Medlemmer:

  • Birgitte Ladefoged (formand), VP, HR, Danfoss
  • Per Larsen, tidl. Chefpolitiinspektør og tidl. fmd. Børnerådet
  • Jens Ringberg, Journalist, DR
  • Benedicte Schulin, Indehaver af institut for praktisk etik og strategikonsulent i Århus kommune
  • Jonas Keiding Lindholm, Direktør, Mandag Morgen, Best. fmd. OMBOLD
  • Jonas Christoffersen, Direktør, Institut for Menneskerettigheder
  • Christine Buhl Andersen, Direktør, Ny Carlsberg Glyptotek
  • Natasha Al-Hariri, Direktør, Dansk Flygtningehjælp Ungdom (DFUNK)