Fra efteråret 2020 til nytår 2022 skal Herrelandsholdet først spille Nations League i øverste niveau, dernæst kvalifikation til VM i 2022 og herefter endnu en runde i Nations League.

Derfor har DBU  indgået aftale med Parken Sport & Entertainment om, at minimum 7-8  hjemmekampe i perioden skal spilles i Telia Parken, hvor der har været udsolgt til den spændende 1-0-sejr over Schweiz. Det seneste års tid er der skabt en masse nye tiltag for fans til hjemmekampene, blandt andet med stemningstribunen Den Røde Mur, nye aktiviteter i fanzonen og en ekstra god stemning både før og under kampene.

De resterende 2-3 kampe i VM-kvalifikationen og Nations League kan spilles på andre stadions. Udover kvalifikations- og Nations League-kampe er der mulighed for at afvikle 2-4 venskabskampe i perioden. Placering af disse kampe besluttes senere.

Den nye aftale kommer efter et åbent udbud, hvor DBU har ladet alle stadions byde på at være hjemmebane for Herrelandsholdet i perioden fra sommeren 2020 til 31. december 2022. DBU har modtaget flere tilbud og har truffet beslutningen efter en samlet vurdering af tilskuer-kapacitet, faciliteter for fans, partnere og holdet samt de økonomiske rammer. Samlet set har Parken afgivet det bedste tilbud, hvor der blandt andet er kommet langt større klarhed, forklarer Kenneth Reeh, konstitueret adm. direktør i DBU.

”Telia Parken skaber fantastiske rammer for Herrelandsholdets kampe med op til 37.000 fans på lægterne, og vi glæder os meget til minimum 7-8 kampe derinde. Samtidigt er det godt, at vi i samme periode kan spille kampe andre steder, så fans fra hele landet får en tæt relation til Hele Danmarks Herrelandshold. Vi er meget glade for, at Herrelandsholdet kan samle fans på forskellige stadions i landet til spændende kampe i Nations League, VM-kvalifikationen og venskabskampe,” siger Kenneth Reeh. 

Også anfører Simon Kjær glæder sig til flere kampe i Telia Parken, hvor spillerne har haft store oplevelser med de danske fans de senere år.

”Det er en helt fantastisk følelse og en helt speciel stemning, når der er udsolgt i Parken, så vi glæder os til at spille flere, store kampe. Men det er også rart, at vi med den nye aftale får mulighed for at spille andre steder i landet, så vi kan møde vores fans i hele landet, ligesom vi netop har gjort, hvor vi har spillet i både Aalborg og Aarhus, siger anføreren.

Også i Parken Sport & Entertainment er der stor glæde over den nye aftale, hvor Herrelandsholdet fortsat kan samle mange tusinde fans til de store landskampe"

”Vi har altid været meget stolte over at lægge hus til de største danske landskampe, og vi ser frem til at fortsætte den mere end 100 år gamle tradition med landskampe i Telia Parken i København. Vi har i samarbejde fået lavet en god og fleksibel aftale for dansk fodbold og ikke mindst for de danske landsholdsfans. Vi har også en klar intention om at styrke relationen yderligere og ser det her som næste skridt i et langt samarbejde mellem os og DBU i fremtiden,” siger Bo Rygaard, der er formand i Parken Sport & Entertainment.

Herrelandsholdet har haft udsolgt til hjemmekampene mod Irland og Schweiz i Parken i år og haft rekordhøje tilfredshedsmålinger fra fans på stadion. Kampen mod Georgien i juni havde godt 16.000 tilskuere og også meget høj tilfredshed blandt de fremmødte fans. Til venskabskampen mod Luxemburg i Aalborg var der 9.000 tilskuere – og mellem 500 og 1000 fremmødte til åben træning og autografskrivning dagen før kampen.

Fordelingen af landskampe vil først ske efter lodtrækningen til Nations League og VM-kvalifikationen i foråret. Herefter vil der også blive truffet beslutning om placering af landskampe væk fra Parken.