35.964 tilskuere skabte en flot ramme for aftenens kamp

Opbakningen til spillerne var i orden længe, inden de gik på banen, for 35.964 tilskuere sørgede for en rigtig flot ramme både før og under aftenens EM-kvalifikationskamp mellem Danmark og Schweiz.

Om det var opbakningens skyld skal være usagt, men vi fik en strålende start på kampen og fik domineret og pressset gæsterne i de første mange minutter. Der var dog ikke de store chancer, og stille og roligt kom gæsterne mere og mere med i opgøret. Det var også Schweiz, der fik den første store chance. De fik sendt et skud afsted mod det ene hjørne af vores bur, men her kom 50-kamps-jubilaren Kasper Schmeichel flyvende og sikrede med en pragtredning, at stillingen forblev 0-0.

Midtvejs i halvlegen fik Christian Eriksen en stor chance. Efter et hjørne og en ripost fortsatte vi vores pres mod gæsternes mål, da Andreas Cornelius fik headet et indlæg direkte ned for fødderne af Christian Eriksen, men desværre manglede den afslutning en del fart – og keeper Yann Sommer kunne derfor nemt samle bolden op.

I det 34. minut måtte Schmeichel atter hive en pragtregning ud af ærmet. Admir Mehmedi blev fikst spillet fri og afsluttede fornemt, men Kasper Schmeichel nåede lige så flot ned og reddede forsøget, og efterfølgende fik den danske defensiv sparket bolden ud af farezonen.

I de sidste 10 minutter af 1. halvleg bølgede spillet frem og tilbage. Der var ikke de store chancer, og derfor var det ganske fair, at de to hold kunne gå til pause med et uafgjort resultat.

Det lignede længe uafgjort, men så…

De sidste 45 minutter bød på mange nærkampe og mange drabelige dyster, men der var ikke så mange chancer – og dem, der var fra Schweiz, tog Kasper Schmeichel sig af. Kort inde i 2. halvleg bragede Ricardo Rodriguez et solidt drøn afsted, men igen fik Kasper Schmeichel en hånd på og sendte bolden til hjørne via overliggeren.

Vi var selv ved at komme på tavlen små 10 minutter inde i 2. halvleg. Cornelius headede et indlæg ind foran mål, og her var både Martin Braithwaite og Christian Eriksen ved at komme til skud. I stedet løb muligheden ud i sandet, og så kunne en febrilsk schweizisk forsvarsspiller cleare bolden.

I det næste lange stykke tid bølgede angrebene frem og tilbage. Begge mandskaber ville utroligt gerne score, men der blev begået en del uprovokerede fejl – og det kostede i form af manglende chancer.

Både Danmark og Schweiz kunne måske have levet med uafgjort, men sådan skulle det heldigvis ikke gå. I det 84. minut spillede indskiftede Peter Ankersen bolden op langs linjen til Christian Eriksen, der resolut sparkede bolden ind midt på banen til en helt fri Yussuf Poulsen. Han trak cirka 10 meter frem i banen – stærkt presset af et par schweiziske forsvarsspillere – men bevarede roen og sparkede sikkert bolden ind til dansk 1-0-føring.

I de døende minutter jagtede Schweiz logisk nok en udligning, og de kom utroligt tæt på i det 95. minut, da et forlænget hovedstød endte med, at Kasper Schmeichel og stolpen i fællesskab reddede til hjørne. Det blev mere eller mindre kampens sidste aktion – og det var da også helt fortjent, at Kasper Schmeichel blev kåret til kampens spiller.

Med sejren topper Danmark gruppen med 12 point, á point med Irland, men vi har en bedre målscore. Schweiz har otte point, men har også spillet en kamp færre. Georgien har fem point, mens Gibraltar er helt uden point.

Danmark-Schweiz 1-0 (0-0)

84’ 1-0 Yussuf Poulsen

35.964 tilskuere i Telia Parken.

Den danske startopstilling (4-3-3)

Kasper Schmeichel – Henrik Dalsgaard, Simon Kjær, Andreas Christensen (87’ Mathias Jørgensen), Jens Stryger Larsen (80’ Peter Ankersen) – Lasse Schöne (65’ Pierre Emile Højbjerg), Thomas Delaney, Christian Eriksen – Yussuf Poulsen, Andreas Cornelius, Martin Braithwaite.

Ikke benyttede spillere:

Frederik Rønnow, Jesper Hansen, Joachim Andersen, Lukas Lerager, Philip Billing, Daniel Wass, Robert Skov, Kasper Dolberg, Christian Gytkjær.

Dommer:

Aleksei Kulbakov (BLR)

Statistiske vinkler efter Danmark - Schweiz

• Aftenens landskamp mod Schweiz var Danmarks officielle landskampe nr. 850 gennem tiderne siden den første i oktober 1908.
  • Kasper Schmeichel jubilerede med sin landskamp nr. 50 siden debuten i februar 2013. Han blev dermed den 48. spiller til at runde dette jubilæum for Danmark.
  • Christian Eriksen og Simon Kjær spillede begge deres landskamp nr. 92. Dermed tangerede de Christian Poulsens antal, og de tre deler nu 9. pladsen over spillere med flest landskampe.
  • Danmark er fortsat ubesejret på hjemmebane mod Schweiz, hvor statistikken nu lyder på fire sejre og tre uafgjorte.
  • Det var syvende landskamp i træk på datoen 12. oktober uden nederlag for Danmark.