Onsdag eftermiddag besluttede UEFA at aflyse Herrelandsholdets to testkampe i juni mod Norge og Sverige på grund af den aktuelle corona-krise i Danmark og i det meste af Europa. Kampene ville have været en flot afsked for landstræner Åge Hareide, men desværre har nordmanden haft sin sidste kamp i spidsen for Herrelandsholdet.

Det er en vemodig Åge Hareide, der officielt takker af som landstræner for Herrelandsholdet:

”Jeg kunne lidt se, hvor det bar henad, og det er selvfølgelig ærgerligt ikke at kunne sige farvel med en landskamp på dansk jord foran vores fantastiske fans. Situationen lige nu er helt speciel og meget alvorlig, og i det store billede er jeg ikke vigtig. Der er mennesker, som mister deres arbejder og mister deres kære, og mennesker, som dør. Det er det, jeg tænker på, frem for alt andet.”

Åge Hareide ser med glæde tilbage på en strålende tid som landstræner for det danske fodboldlandshold, der med ham som træner har kvalificeret sig først til VM i Rusland i 2018 og dernæst til EURO2020. Den norske træner startede i jobbet i foråret 2016 og har nået i alt 42 kampe med kun tre nederlag. Han slutter med en historisk stime på 34 kampe i træk som ubesejret.

”Det har været en helt fantastisk tid, og jeg vil gerne sende et kæmpestort tak til spillerne, staben og alle jer fans, der har der for mig og for os hele vejen igennem. Jeg glemmer aldrig de specielle øjeblikke, jeg har oplevet som landstræner,” siger Åge Hareide.

Ærgerlig Søndergaard forstår udsættelsen af EM
Onsdagens møde har også haft konsekvenser for Kvindelandsholdets kampprogram. De to EM-kvalifikationsopgør mod Israel og Italien, der var planlagt i juni, er blevet udskudt. Samtidigt har UEFA skubbet kvindernes EM i England fra sommeren 2021 til sommeren 2022.

Ændringerne ærgrer naturligvis landstræner for Kvindelandsholdet, Lars Søndergaard, men han forstår UEFA’s beslutning.

”Personligt havde jeg foretrukket, at vores EM bare blev flyttet en håndfuld dage og derved stadig blev spillet i sommeren 2021. Det er virkeligt ærgerligt og en smule frustrerende, at vi heller ikke kommer i kamp i juni, men det kommer ikke bag på mig. Jeg respekterer UEFA’s beslutning, for lige nu er der langt vigtigere ting på spil end fodbold, både i Danmark, i Europa og i store dele af verden. Forhåbentlig har vi en masse kampe at glæde os til i efteråret i jagten på den EM-billet. Nu skal vi jo lige kvalificere os, for hvis vi ikke er med, er det jo ligegyldigt, hvornår EM bliver spillet,” siger Lars Søndergaard.

Kvindelandsholdet har i alt fået fire EM-kvalifikationskamp udsat i det første halvår af 2020 og mangler dermed stadig fem kampe i kval’en. Pt. har Søndergaards tropper maksimumpoint efter fem sejre i efteråret.

Så snart der er nyt omkring både Kvindelandsholdets og Herrelandsholdets kommende kampe, bliver dette meldt ud på dbu.dk og de respektive landsholds sociale medier.

Du kan læse mere om konsekvenserne af UEFA’s beslutning lige her