Aldrig har udbuddet af DBU og UEFA licenserede træneruddannelser været større, hvilket også betyder, at antallet af uddannede danske fodboldtrænere med godkendte UEFA-trænerlicenser har været støt stigende igennem de seneste år. Det gælder også antallet af trænere med A- og PRO-trænerlicenser, der er krævet for at være træner på højeste niveau.

I spidsen for den udvikling og vejledning står DBU’s trænerudviklingschef Peter Rudbæk, der inden han startede i DBU i august 2005 selv har arbejdet som træner på højt niveau i 20 år – herunder i AGF, AaB og Viborg - kåret som årets træner i 1987 og 1996 – og i 25 år som underviser på DBU’s uddannelser.

Foruden arbejdet med DBU’s træneruddannelser har Rudbæk også været en del af UEFA’s Jira Panel (ekspertpanel om træneruddannelse), der har givet DBU en stor fordel ifht. at være på forkant med nye tiltag og tæt på beslutninger på området. Samtidig var han i efteråret 2015 med til at ansætte nuværende landstræner, Åge Hareide.

Men til september er det slut, når den nu snart 65-årige Rudbæk efter eget valg stopper i DBU – blandt andet for, som han siger, at få lidt mere tid sammen med familien og børnebørnene.

”Jeg har haft 15 spændende og udfordrende år i DBU. Nu er et godt tidspunkt for mig at stoppe og give ansvaret videre i god ro og orden. Det giver DBU mulighed for at finde en ny person til posten – og samtidig også mig mulighed for at kunne bistå den nye person og dermed overlevere området optimalt,” siger han.

Peter Rudbæk glæder sig til at tage hul på et endnu ukendt nyt kapitel, men som også vil savne den daglige gang med de danske trænere. Det er nemlig med Rudbæks egne ord ’en dansk træneruddannelse i topform’, som den nye person på posten overtager.

”Vi har i Danmark fået stor international anerkendelse af niveauet og kvaliteten af vores træneruddannelser. Det skal vi være stolte af. Det har derfor også været et stort privilegium for mig sammen med et dygtigt team at arbejde med at udfordre, udvikle og justere uddannelsen i forhold til de krav, der stilles til træneres kompetencer på forskellige niveauer. Det er væsentligt, at vi i et land som Danmark formår at fastholde et højt niveau hos træneren – det er med træneren, at udviklingen af vores spillere starter – uanset køn, alder og niveau,” siger Rudbæk.

DBU’s fodbolddirektør Peter Møller takker Peter Rudbæk for den store indsats og de flotte resultater på træneruddannelsesområdet. Han glæder sig over, at Peter Rudbæk har mulighed for at overlevere ansvaret til en afløser i god ro og mag.

”Peter har gennem sine meritter både som cheftræner, i DBU-regi og hos UEFA med stor tydelighed vist sig som en erfaren og kompetent person og leder. Han har i de sidste 15 år skabt et højt niveau og et stærkt samarbejde med kursister, klubber, lokalunioner og eliteklubber – samt et meget tæt samarbejde med UEFA. Samtidig har Peters enorme netværk været til stor gavn for danske trænere på uddannelse og efteruddannelse. På dansk fodbolds vegne og ikke mindst DBU’s skal der lyde et stort tak til Peter for en stor indsats,” udtaler Peter Møller.

Jagten på Peter Rudbæks afløser er allerede gået ind og DBU forventer at kunne ansætte en ny trænerudviklingschef med start i løbet af sommeren. Et stillingsopslag vil blive slået op forventelig allerede i løbet af de kommende uger.