UEFA meldte her til eftermiddag ud, at de planlagte UEFA Elite Rounds for U17 for både piger og drenge og U19 for piger og drenge er blevet udskudt på grund af den aktuelle corona-situation i hele Europa.

De danske ungdomslandshold havde alle kvalificeret sig til det såkaldte slutspil, der giver kvalifikation til EM senere på sommeren. UEFA Elite Round for U19-drenge skulle tilmed have været spillet på dansk grund, nemlig i Silkeborg.

UEFA’s beslutning kommer efter, at DBU her til formiddag meldte ud, at ’dansk fodbold lukker ned de kommende to uger’ som konsekvens af regeringens og myndighedernes udmeldinger i aftes.

DBU’s konstituerede direktør, Kenneth Reeh, markerede samtidigt, at DBU ikke ønsker at sende danske fodboldlandshold i kamp i den aktuelle situation:

”Vi ønsker ikke at risikere at bære smitten videre til de svageste i samfundet og ej heller risikere noget for vores landsholdsspillere, vores fans eller for andre, der arbejder med vores landshold. Vi er i dialog med UEFA med de praktiske forhold om både ungdomsturneringerne og Herrelandsholdets kampe og forventer afklaring snarest,” udtaler Kenneth Reeh.

UEFA har samtidigt meddelt, at der på tirsdag afholdes møde med alle 55 medlemslandes formænd og direktører for at drøfte situationen, herunder afviklingen af øvrige landskampe i marts.