Danmark mest på bolden, men belgisk føring
De danske spillere triste fint på spillet i første halvleg og havde bolden mest. Der blev spillet tålmodigt og de rød-hvide drenge forsøgte at bygge op fra egen banehalvdel gennem hele halvlegen. Udtrykket blandt spillerne bar ikke præg af, at man var op mod verdensranglistens duks.
Desværre fik Belgien bolden i nettet meget tidligt i kampen, da Jason Denayer fik sidste fod på efter et hjørnespark, og bolden gik i nettet bag den danske keeper. Målet ændrede ikke noget for den danske indstilling, og spillerne fortsatte med det taktiske oplæg, som den debuterende landstræner Kasper Hjulmand havde udstukket før kampen.

Det danske spil virkede velovervejet og struktureret, Daniel Wass og Yussuf Poulsen havde godt styr på den frembrusende belgiske venstrefløj i første halvleg. Offensivt blev det til et par gode forsøg på dybe og høje stiklinger, men det belgiske forsvar havde godt styr på Kasper Dolberg og Martin Braithwaite.

Halvlegen sluttede med et belgisk pres, som de danske spillere fint klarede - og de 22 spillere kunne gå til pausen ved stillingen 0-1.

Solidt belgisk spil og debut til Mæhle
Fra starten af ​​anden halvleg fortatte danskerne med deres rolle og tålmodige opbygningsspil. Det førte desværre ikke rigtigt til nogle gode chancer, og de belgiske spillere fik langsomt overtaget i kampen.
Midt i anden halvleg kom Joakim Mæhle ind til sin debut og kunne på nærmeste hold se Dries Mertens sende bolden i det danske mål i det 76. minut. En chance, der opstod efter en indlæg fra venstre side, hvor Lukaku modtager bolden omkring straffesparkspletten. Han vælter og appellerer for straffe, men der spilles videre, og bolden lander ved Mertens fod, og han sender lader bolden i nettet. Danmark forsøgte i resten af ​​kampen at finde de rette takter, men uden holdt.

Hjulmand skiftede Cornelius og Zanka ind, men de friske kræfter kunne desværre ikke hjælpe mod den solide belgiske indsats.

Det hele slutter med et nederlag til Kasper Hjulmand i hans debutkamp. Vi håber på bedre resultat i på tirsdag, hvor England kommer på besøg.

Kampfakta:
Danmark-Belgien 0-2 (0-1)
9 '0-1 Jason Denayer
76' 0-2 Dries Mertens
Ingen tilskuere i Parken.

Den danske startopstilling (4-3-3)
Kasper Schmeichel - Daniel Wass (83 'Mathias Jørgensen), Simon Kjær, Andreas Christensen, Robert Skov - Pierre Emile Højbjerg, Christian Eriksen, Thomas Delaney - Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg (83' Andreas Cornelius), Martin Braithwaite (72 'Joakim Mæhle).

Ikke benyttede spillere:
Frederik Rønnow, Jonas Lössl, Joachim Andersen, Henrik Dalsgaard, Jannik Vestergaard, Anders Christiansen, Christian Nørgaard, Rasmus Falk, Jacob Brun Larsen.

Dommer:
Sandro Schärer (SUI)

Statistisk vinkler efter Danmark vs Belgien:

• Perioder på 9½ måned uden landsholdsfodbold var den længste side Anden Verdenskrig, hvor der ikke blev spillet og officielt landskamp i slutningen af ​​året (juni 1943-juni 1945).
  • Det var Danmarks anden A-landskamp uden tilskuere, idet kampen mod Serbien i november 2014 var omfattet af tilskuerforbuddet efter Serbiens kamp mod Albanien (drone-kampen).
  • Det var Danmarks første nederlag i en officiel A-landskamp i knap fire år, hvis der ses bort fra nederlaget på straffespark til Kroatien ved VM i 2018 og amatørlandsholdets nederlag til Slovakiet samme år.
  •  Nederlaget var samtidig Danmarks første i Nations League-sammenhæng (2V-2U-1T) og det første til Belgien i en vigtig landskamp siden 1971.
  • Kasper Hjulmand debuterede som dansk landstræner som den syvende (inkl. John Jensen) siden afskaffelsen af ​​Udtagelseskomiteen i 1979.
  • Martin Braithwaite spillede sin landskamp nr. 40 og blev den tredje danske landsholdsspiller til at repræsentere FC Barcelona i en officiel A-landskamp.
  • Joakim Mæhle - med fortid i AaB - fik sin officielle debut på det danske A-landshold som spiller nr. 822 gennem tiderne.