På tværs af landet er der smil og highfives på de danske fodboldbaner. For uanset om kroppen har været ramt af kræft, hjertestop eller der er for meget på sidebenene, så viser både forskningsartikler og case-historier, at fodbold gør en stor forskel, når det kommer til sundhed.

Det fremgår af en ny rapport, som DBU og SDU står bag, med bidrag fra en række forskere.

Titlen er ’Fodbold som forebyggelse og behandling – en hvidbog med fokus på 10 udvalgte lidelser og risikotilstande’ og bliver i dag præsenteret på Idrætstopmødet i Aalborg.

Rapporten giver et overblik over resultater og konklusioner fra den videnskabelige litteratur, der behandler fodbold som sundhedsfremme, forebyggelse, behandling og rehabilitering.

Siden 2007 har DBU i samarbejde med universiteter, fonde, interesseorganisationer, patientforeninger, kommuner og ikke mindst klubber udviklet og igangsat initiativer, der skulle styrke disse områder.

De bliver blandt andet beskrevet i rapporten, ligesom hvert kapitel har en case-historie, der relaterer sig til hver enkelt lidelse, der blandt andet omhandler hjertesundhed, kræftsygdomme og psykisk mistrivsel.

Adm. direktør i DBU, Erik Brøgger Rasmussen, glæder sig over den nye publicering:

”Rapporten viser, at mange af vores fodboldinitiativer gør en positiv forskel for folkesundheden. Både som forebyggelse og behandling. Fodbold er stærk medicin. Hvidbogen bør være obligatorisk læsning for alle sundhedsordførere og i alle landets kommuner. Hvidbogen er et glimrende eksempel på vores vision ’En Del af Noget Større’. Fodbold er så meget mere end blot et spil,” udtaler Erik Brøgger Rasmussen.

I case-historierne bliver der blandt andet fortalt om initiativer som ’Fodbold for hjertet’, ’FC Prostata’, ’FC Demens’ samt Fodbold Fitness og motionsfodbold.

Rapporten er tilgængelig online for alle interessenter, ligesom der også er blevet lavet fysiske eksemplarer.

Du kan læse hele hvidbogen her.