Rammerne for at give udviklingen af dansk kvindeelitefodbold og særligt Kvindeligaen de bedst mulige betingelser er nu sat med en historisk aftale mellem DBU og Kvindedivisionsforeningen.

Aftalen bygger blandt andet på en fælles vision om at gøre kvindeelitefodbold til en bredt accepteret elitesport blandt tilskuere, medier og sponsorer og dermed bidrage til at få flere piger og kvinder til at spille fodbold.

Desuden indeholder den fælles vision også et ønske om at dansk kvindeeliteklubhold og landshold kan bevare deres plads i toppen af verdenseliten.

Begge parter er enige om at arbejde for en kulturel og strukturel ligestilling mellem herre- og kvindeeliten.

Strategiaftalen er godkendt af DBU’s bestyrelse på et møde torsdag den 25. april og af Kvindedivisionsforeningens bestyrelse den 13. april. Aftalen indeholder både beskrivelsen af det organisatoriske samarbejde, overdragelsen af Kvindeligaen til Kvindedivisionsforeningen og de økonomiske forhold mellem parterne.

Aftalen kommer efter, at DBU’s Repræsentantskab den 10. marts besluttede at optage Kvindedivisionsforeningen som det tredje medlem af DBU. Det var et vigtigt skridt for udviklingen af kvindeelitefodbold og dermed også for fodbold for piger og kvinder i Danmark.

”Vi ønsker at udvikle fodbold for piger og kvinder både i klubberne og ligaen såvel som for bredden og eliten. Derfor er denne historiske strategiaftale til glæde og gavn for alle. En tilsvarende aftale på herresiden har været afgørende for den gode udvikling, vi har set over en lang årrække for herreelitefodbolden. Målet er, at vi nu skal have en tilsvarende stærk udvikling på kvindesiden. Aftalen betyder samtidig, at DBU nu har langvarige aftaler med både DBU Bredde, Divisionsforeningen, Kvindedivisionsforeningen og på området for futsal, hvilket styrker fundamentet omkring en stærkere union og samtidig sætter rammerne for et godt samarbejde om videreudvikling inden for alle områder af dansk fodbold,” siger DBU’s formand, Jesper Møller.

Katja Moesgaard, der er forperson i Kvindedivisionsforeningen, glæder sig over strategiaftalen:

”Aftalen er afgørende for, at vi nu kan tage nye store skridt i udviklingen af kvindeeliteklubfodbolden. Gjensidige Kvindeligaen har brug for et løft, og med denne aftale har vi forbedrede forudsætninger til at sikre den fortsatte ambitiøse udvikling af dansk kvindeelitefodbold. Vi ser frem til at arbejde endnu tættere sammen med DBU over de kommende år og øge interessen blandt tilskuere, medier og sponsorer.”

Kvindedivisionsforeningen har i dag udpeget Per Rud som ny direktør. Per Rud bliver dermed den, der i det daglige vil have ansvaret for at få den nye strategiaftale omsat til virkelighed.