Sommer, festlig stemning og rød-hvide landsholdstrøjer over alt i gadebilledet. Sådanne minder har mange fra forskellige fodboldsomre – fra Herrelandsholdets EM-triumf i 1992 over Kvindelandsholdets sølv-medaljer i 2017 til sommeren 2021, hvor Herrelandsholdet nåede EM-semifinalen på Wembley. Det var somre fyldt med fodbold, sammenhold og begejstring på tværs af hele landet.

Nu drømmer DBU om at skabe den samme stemning, når Herrelandsholdet om en måneds tid indleder EM-slutrunden i Tyskland med kampe mod Slovenien, England og Serbien – og forhåbentlig flere kampe efter det. Fra i dag lancerer DBU kampagnen ’Alle i Rødt og Hvidt’, der med en række forskellige tiltag skal sprede de rød-hvide farver over hele landet.

”Vi står foran en fantastisk EM-fest til sommer, både i Tyskland og foran tv-skærmene over alt i Danmark. Vi kan alle huske sommeren 2021, hvor de danske gader var klædt i rødt og hvidt, og alle var en del af det store sammenhold. Det håber vi på at kunne opleve igen i år. Derfor vil vi gerne opfordre alle til at klæde sig i rødt og hvidt, uanset alder, køn og etnicitet, og uanset om man ser kampene hjemme fra sofaen, ude i byen, på stadion eller slet ikke ser kampene – Alle i Rødt og Hvidt,” siger Jakob Høyer, Kommunikationschef i DBU.

Under sommerens EM-slutrunde vil DBU blandt andet dele små landsholdstrøjer ud til nyfødte børn, have åben træning for Herrelandsholdet med fans d. 3. juni, opfordre landets børn sende tegninger ind til Herrelandsholdet, udkomme med den traditionelle EM-sang i slutningen af maj, en overraskelse til de danske fans og meget mere for at skabe en fantastisk fodboldsommer.

Herrelandsholdet rejser til Tyskland tirsdag den 11. juni, hvor Slovenien venter den 16., England d. 20., og Serbien den 25. juni. Inden slutrunden, venter der to testkampe mod Sverige i Parken den 5. juni og Norge på Brøndby Stadion den 8. juni. Der kan stadig købes billetter til de to testkampe inde på billet.dbu.dk.

Alle i Rødt og Hvidt