Turneringer og resultater

Fairplay

Giv din modstander en hånd

0 anbefalinger

Vi kender det allerede fra landskampe, opgør i de europæiske klubturneringer og opgør i SAS Ligaen.

Før spillet sættes i gang, giver samtlige spillere hånd og ønsker god kamp til hinanden. Helt i tråd med fair play-ånden, og står det til DBU Fairplay, så vil samme scenarium udspille sig før alle fodboldkampe i Danmark i løbet af denne sæson, ligegyldigt om der er tale om kampe på ungdoms-, senior, serie- eller eliteniveau.

”Samtlige lokalunioner og Dansk Fodbolddommer Union bakker tiltaget op, og alle landets klubber er informeret om det nye tiltag", forklarer Erik Hjorth. "Fairplay handler blandt andet om at vise respekt for hinanden, og en god måde at vise det på er ved at give hånd til hinanden både før og efter kampen.”

Før sæsonen 2000/2001 aftalte DBU Fairplay og klubberne i Superligaen at benytte den internationalt kendte fair play-gestus, hvor de to holds spillere giver hinanden hånden inden kampenes start, og det er dette tiltag, der nu opfordres til at indføre i forbindelse med samtlige kampe i Danmark.

Proceduren vil være den, at de to hold mødes på midten af banen sammen med dommeren (evt. dommertrioen).
Dommeren signalerer til udeholdets anfører, at han og holdet går hen og hilser på hjemmeholdet, hvorefter hjemmeholdet hilser på dommeren.

Til sidst går de to anførere hen til dommeren, der foretager lodtrækningen. 

Som noget nyt opfordrer DBU Fairplay også til, at spillerne efter kampen mødes i midtercirklen og siger tak for kampen til modspillere og dommer/dommertrio. 
 
Man skal ikke stille op på to rækker som før kampen, men på en mere uformel måde vise respekt for modspillere og dommere/dommertrio ved at sige tak for en god kamp. 
 
Det har længe været kutyme i SAS-Ligaen, og vi håber at det efterhånden vil brede sig til kampe på alle niveauer, specielt med støtte fra dommerne og naturligvis lokal-unionerne. 


 PDF format:
[229 KB] Download DBUs informationsfolder om proceduren.


Yderligere information :

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer:Indtast klubbens navn eller en del af navnet
Udvidet kampsøgning
Livescore søgning
 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook