Turneringer og resultater

Fairplay

Har du og din klub en holdning?

0 anbefalinger
Det og mange andre spørgsmål stilles i en Holdnings-DVD, som passende har overskriften – ’Har du en holdning?’

Se nyhed 'Hvor går grænsen?'

DBU har i de seneste år kørt en kampagne, der skal medvirke til at fodboldkampe på alle niveauer i Danmark afvikles i en god og sportslig atmosfære med fokus på fairplay.

En kampagne, der blev fulgt op af en radiokampagne - ”Hvor fanden har du trukket de briller henne?” i 2009/2010 og 'De ti forældrebud' - en kampagne, der vil køre i foråret 2011 og 2012.
 
DVD’en og radiokampagnerne er målrettet alle danske fodboldklubber, og indeholder ud over kommentarer fra trænere, dommere, spillere og ledere på alle niveauer i dansk fodbold, en lang række klip, der viser både gode og mindre heldige eksempler på, hvordan man fra kampene i de yngste rækker til landsholdet behandler hinanden på og omkring fodboldbanen.
 
Det er håbet, at DVD’en og det debathæfte, der sendes ud sammen med DVD’en, vil danne baggrund for, at I som klub vil tage nogle gode diskussioner/debatter om klubbens holdninger til, hvordan fodboldkampe på alle niveauer skal afvikles i jeres klub i et trygt og tolerant fodboldmiljø, hvor der er en naturlig respekt for hinanden - både på og uden for banen. 

Tanken er at give jer klubledere et aktivt redskab og dermed skabe en ramme for en debat i klubben om, hvordan man kan/skal/bør opføre sig, når man er en del af en fodboldkamp – det gælder tilskuere, ledere, dommere, trænere og spillere. Naturligvis ud fra en betragtning om, at ALLE parter i og omkring en fodboldkamp har et medansvar for, hvordan kampen bliver afviklet. DVD'en er udformet, så den kan benyttes på f.eks. bestyrelsesmøder, klubmøder, udvalgsmøder, træner-/ledermøder og forældremøder.

Se introen til DVD'en af DBUs Formand Allan Hansen.

 
                

Hvis du gerne vil se et afsnit mere så kan du klikke her.

Ønsker du at se resten af DVD'en så spørg din klubbestyrelse, da alle klubber i Danmark har fået tilsendt et eksemplar. derudover har du som klub mulighed for at rekvirere en 'kampagnepakke' bestående af DVD'en og de 10 forældrebud ved kontakt til DBU Fairplay på

Til brug på klubbens hjemmeside har I mulighed for at downloade et webbanner omhandlende DVD'en. Det findes i to formater, flash og jpg.

Download flashbanner i swf. filformat her.

Download webbanner i jpg. filformat her.

Til yderligere inspiration har DBU lagt links ud til klubber, som har retningslinjer for hvordan vi bedst omgås hinanden, både til hverdag og til kamp.


Hvis din klub har udarbejdet nogle gode retningslinjer/politikker, så er I meget velkomne til at sende os en mail så DBU kan linke til jeres hjemmeside til inspiration for os alle.

Første trin i kampagnen er en folder "Tag godt imod dommeren", som kan hentes i PDF format her.
Se også 'De ti forældrebud'

Folderen giver ledere og trænere i fodboldklubberne nogle gode råd til, hvordan man i samarbejde med kampens dommer får afviklet en fodboldkamp på en fair måde.

Du kan rekvirere folderen via

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer: 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook